Mii de refugiați sprijiniți în 2022 de ONG-urile din Bihor Reviewed by CD on . Asociațiile și organizațiile non-guvernamentale din Oradea și Bihor care au intervenit și au susținut copii și adulți, refugiați din Ucraina și aflați pe terito Asociațiile și organizațiile non-guvernamentale din Oradea și Bihor care au intervenit și au susținut copii și adulți, refugiați din Ucraina și aflați pe terito Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Mii de refugiați sprijiniți în 2022 de ONG-urile din Bihor

Mii de refugiați sprijiniți în 2022 de ONG-urile din Bihor

Mii de refugiați sprijiniți în 2022 de ONG-urile din Bihor

Asociațiile și organizațiile non-guvernamentale din Oradea și Bihor care au intervenit și au susținut copii și adulți, refugiați din Ucraina și aflați pe teritoriul județului Bihor, și-au prezentat astăzi rezultatele pe 2022, într-o întâlnire de lucru organizată de Comisia Județeană în domeniul egalității de șanse între femei și bărbați Bihor.

La acest eveniment, prezidat de subprefectul Emilian Pavel, în Sala Traian Moșoiu din cadrul Primăriei Oradea, a luat parte și viceprimarul Antonia Nica, președintele Kiwanis international – Bert West, președintele Kiwanis Europa – Martin Van der Meer, precum și alți reprezentanți ai organizației Kiwanis, ai ONG-urilor implicate, dar și zeci de voluntari.

„Motivul pentru care mă aflu în fața dumneavoastră este acela de a exprima în numele Primăriei Oradea și a conducerii acesteia întreaga considerație și prețuire pentru tot ceea ce Kiwanis Internațional, Kiwanis România și cluburile Kiwanis din Oradea au făcut și fac pentru membrii comunității orădene. Prin programele derulate pe parcursul anilor, am constatat că vă respectați prin fapte deviza de a servi copiii lumii. Așa ați făcut și cu copiii orădeni și bihoreni, fapt pe care îl confirmăm din experiențele noastre directe cu dumneavoastră. Pentru aceasta, vă mulțumim”, a spus viceprimarul Antonia Nica, care le-a urat bun- venit invitaților.

Viceprimarul Nica le-a vorbit celor prezenți despre nevoia ca aceste acțiuni de întrajutorare a refugiaților să fie continuate, având în vedere contextul actual și a felicitat asociațiile implicate pentru activitățile derulate pe tot parcursul anului trecut.

„Astăzi vă aflați în Oradea în mod expres pentru a evalua cum s-au derulat programele destinate ajutorării semenilor în nevoie, ce vin din Ucraina și sper ca pe parcursul lucrărilor dumneavoastră să descoperiți noi și noi metode, posibilități și resurse pentru a susține cum se poate mai bine nevoile comunităților de oriunde din lume. Războiul din Ucraina nu s-a încheiat și, din perspectiva ultimelor declarații ale liderilor implicați, avem toate motivele să credem ca el va continua. Va fi, așadar, în continuare, nevoie de oameni ca dumneavoastră. Faceți bine mereu! Este foarte posibil ca alții să vă ia ca exemplu”.

La întâlnirea de lucru și-au prezentat activitatea de sprijin a refugiaților ucraineni: Fundația Comunitară Oradea, Asociația Cătunul Verde, Asociația Caritas Eparhial Oradea, Asociația D’Apetresii, Asociația Filantropia Oradea, Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului – ARDT, Banca pentru Alimente Oradea, Crucea Roșie Bihor, Fundația People2People, Fundația Șinca și Kiwanis ART Oradea.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus