ITPF Oradea: Cinci turci și un sirian depistați ascunși într-un automarfar Reviewed by CD on . Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II—Csanadpalota au depistat cinci bărbați din Turcia și unul din Șiria, care au înce Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II—Csanadpalota au depistat cinci bărbați din Turcia și unul din Șiria, care au înce Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»ITPF Oradea: Cinci turci și un sirian depistați ascunși într-un automarfar

ITPF Oradea: Cinci turci și un sirian depistați ascunși într-un automarfar

ITPF Oradea: Cinci turci și un sirian depistați ascunși într-un automarfar

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II—Csanadpalota au depistat cinci bărbați din Turcia și unul din Șiria, care au încercat să iasă ilegal din țară, ascunși într-un automarfar încărcat cu role de poliester.

În data de 14.02.2017, în jurul orei 02.00, la P.T.F Nădlac II — Csanadpalota s-a prezentat la ieșirea din țară cetățeanul turc Dayan E., în vârstă de 53 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia și care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, role de poliester din Turcia pentru o societate comercială din Ungaria.

La controlul fizic al autovehiculului, polițiștii de frontieră au observat modificări la sigiliului vamal aplicat mijlocului de transport, motiv pentru care au deschis compartimentul de marfă al acestuia. Astfel, în interior s-au descoperit ascunse șase persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cinci cetățeni turci și un cetățean sirian, cu vârste cuprinse între 20 și 27 de ani. La cercetări, șoferul autovehiculului a declarat că pe timpul călătoriei a staționat în mai multe parcări pentru TIR-uri și nu are cunoștință despre modul în care cei șase bărbați s-au ascuns în camion. Persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă în Spațiul Schengen și au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei șase migranți, iar șoferul turc este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Doi urmăriți general, depistați la frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat doi bărbați căutați de autoritățle române, pe numele lor fiind emise două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

* În data de 13.02.2017, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac — Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților specifice trecerii frontierei cetățeanul român Valentin D., în vârstă de 26 de ani, din Teleorman.

În momentul efectuării verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autoritățile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având în sânge o îmbibație alcoolică ce depășește limita legală și avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 1 an și 4 luni.

* Câteva ore mai târziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II — Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților specifice trecerii frontierei cetățeanul român Petre M., în vârstă de 32 de ani, din Vâlcea.

În momentul efectuării verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autoritățile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani.

Ambele persoane au fost predate unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus