”Iohannis este o decepție, e slab de tot”, crede liderul local al PMP Bihor, Marton Attila! Reviewed by CD on . Marton Attila, vicepreședinte PMP Bihor afirmă într-un interviu acordat pentru site-ul nostru, că este decepționat de prestația prezidențiabilului liberal Klaus Marton Attila, vicepreședinte PMP Bihor afirmă într-un interviu acordat pentru site-ul nostru, că este decepționat de prestația prezidențiabilului liberal Klaus Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»”Iohannis este o decepție, e slab de tot”, crede liderul local al PMP Bihor, Marton Attila!

”Iohannis este o decepție, e slab de tot”, crede liderul local al PMP Bihor, Marton Attila!

”Iohannis este o decepție, e slab de tot”, crede liderul local al PMP Bihor, Marton Attila!

Marton Attila, vicepreședinte PMP Bihor afirmă într-un interviu acordat pentru site-ul nostru, că este decepționat de prestația prezidențiabilului liberal Klaus Iohannis. Liderul local al Mișcării Populare a făcut mai multe declarații după Cogresul de fuziune dintre PNL și PD-L desfășurat sâmbătă la Palatul Parlamentului.
Transilvania-tv.ro: Cum vi s-au părut evenimentele de pe scena politică de azi, de la Congresul celor două partide?
Attila Marton: Un spectacol jenant al unei fuziuni plagiate, mutarea era previzibilă. De aici și nașterea PMP. PD-L s-o fi dus (…) dar spiritul PD-L este acolo în PMP. Decepția mea este Iohannis, care mi se pare slab de tot. Fiecare în teritoiu și-a prăjit fripturica la grătărelul transpartinic
Transilvania-tv.ro: Există, totuși, posibilitatea să asistăm la un tandem: Cristian Diaconescu – președinte – Traian Băsescu – premier?
Attila Marton: Nu știu, dar în orice caz, PMP își face datoria și oferă electoratului un candidat absolut valabil, perfect pentru această funcție. Este prematur să facem astfel de anticipări. Dar, în opinia mea, pentru țară ar fi benefic cu siguranță.
Transilvania-tv.ro: Klaus Iohannis are portretul unui prezidențiabil, corespunde cerințelor?
Attila Marton: Eu nu-l vorbesc de rău! Mulțumesc liberalilor că l-au ascuns pe Antonescu. Dar aspirațiile sale pentru turul II, mă tem că sunt greu de atins; iar când Antena 3 va scoate măcinătoarea, atunci să te ții…
Transilvania-tv.ro: Ați amintit de Crin Antonescu! Îl vedeți chiar mai bun decât Iohannis pentru această funcție?
Attila Marton: Este mai bun ca discurs, dar pentru mine este iremediabil compromis după puciul din 2012. Fiecare pasăre pe limba ei piere! Mă tem însă, că vor mai fi multe zvârcoliri pe Dreapta asta încropită. PMP rămâne insula de stabilitate și mergem cu Diaconescu mai departe. Românii au mai produs surprize, deci, Diaconescu – președinte, este un obiectiv fezabil.
Transilvania-tv.ro: Cum ați explica absența celor doi foști lideri de partid de la Congres, Crin Antonescu și respectiv Emil Boc?
Attila Marton: Nu știu de ce a lipsit Antonescu, poate i-ar fi fost greu să cânte ”Verde înrourat”, deși la cât de ușor schimbă geaca galbenă cu cea roșie, putea să treacă și peste acest moment. Se pare, că legarea primarilor de partidele din care provin duce la situații lipsite de sens. Boc nu putea niciodată să facă ceea ce a făcut Blaga. Stau și mă întreb ce simte Anca Boagiu(…). Stau și mă întreb: de ce au plecat Stolojan, Raluca Turcan, Andreea Paul Vass din PNL, dacă astăzi este atât de fericită reântoarcerea lor între aceeași oameni..
Transilvania-tv.ro: Cum apreciați formațiunea liberal – reformatoare, recent înființată de către fostul președinte PNL Călin Popescu Tăriceanu? Are șanse de viață? Vedem că tot mai mulți politicieni se alătură lui Tăriceanu și Partidului Liberal – Reformator(PLR)!
Attila Marton: Un mod strălucit al lui Tăriceanu de a-și da arama pe față. Acum aflăm că PD-L se rugase de PNL să participe la guvernare în 2009, dar nu s-a putut pentru că Tăriceanu vroia să fie premier după ce dăduse PD-L-ul afară de la guvernare în 2007. Acum este un jalnic iepure al lui Victor Ponta, care da, va rupe o bucată din PNL. Este gruparea liberalilor nostalgici după USL care nu vor să lase ciolanul pe care l-au apucat. Nu ne vom plictisi lunile care urmează. Orice rezultat este posibil. Iar Ponta și cei care se consideră ”adevărata” Dreaptă, ne ajută. Electoratul trebuie să uite povestea ”drobului de sare”, să vadă că are cu cine vota și să voteze Cristian Diaconescu. Poate și cei care urmăresc aceste posturi ( Antena 3 și România Tv) se vor convinge. Sunt oameni onești cu convingeri de Stânga, care își dau seama că Ponta nu este făcut pentru președinție. Până și Iliescu s-a exprimat în acest sens.
Transilvania-tv.ro: Constituie un avantaj pentru electoratul PMP faptul că domnul Cristian Diaconescu a fost membru PSD? Poate ”smulge” voturi din barca social – democraților?
Attila Marton: Diaconescu, la fel ca fostul ministru de Finanțe Mihai Tănăsescu, nu a fost un ”politruc” pesedist, a intrat în PSD mai mult de nevoie. Spre cinstea lui, și-a asumat chiar să conducă PSD spre o modernizare, dar în șerpăria de acolo nu avea nici o șansă.
Transilvania-tv.ro: În perioada următoare se vor putea alătura în Partidul Mișcarea Populară și alți membrii ai altor formațiuni politice? Dacă da, sunt condiții impuse de către PMP, pe care ”doritorii” ar trebui să le întrunească?
Attila Marton: Da! Orice om ”integru” și competent este binevenit. Acest mesaj va trebui să-l afirmăm răspicat și cu voce tare.
Transilvania-tv.ro: Pe Mihai Răzvan Ungureanu îl vedeți cu șanse credibile să ajungă prezidențiabil pentru Cotroceni?
Attla Marton: MRU s-a ales prim – vicepreședinte PD-L. Deci, mișcarea browniană în care a intrat (…). Până la urmă, a avut un final fericit.

Andreea POCOL

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus