Stadiul lucrărilor de reabilitare a rețelelor termice din Oradea Reviewed by CD on . Viceprimarul Mircea Mălan a susținut joi, 15 iunie, o conferință de presă pe teren, în cadrul căreia a prezentat stadiul lucrărilor de reabilitare a rețelei de Viceprimarul Mircea Mălan a susținut joi, 15 iunie, o conferință de presă pe teren, în cadrul căreia a prezentat stadiul lucrărilor de reabilitare a rețelei de Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Stadiul lucrărilor de reabilitare a rețelelor termice din Oradea

Stadiul lucrărilor de reabilitare a rețelelor termice din Oradea

Stadiul lucrărilor de reabilitare a rețelelor termice din Oradea

Viceprimarul Mircea Mălan a susținut joi, 15 iunie, o conferință de presă pe teren, în cadrul căreia a prezentat stadiul lucrărilor de reabilitare a rețelei de termoficare – etapa a II-a.

În cadrul conferinței de presă au fost vizitate șantierele de pe străzile Dunării-Republicii-Magheru și cel de pe str. Horea

Sursa de finanțare a acestui proiect de reabilitare a sistemului de termoficare este Programul Operațional Infrastructură Mare – Axa 7 – „Creșterea eficienței energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare în orașele selectate”.

Valoarea totală a contractului de finanțare privind reabilitarea termică a sistemului de termoficare este de 118,8 milioane lei (cu TVA inclus), contribuția municipiului fiind de doar 8%.

„Oradea este singurul dintre orașele selectate care are un contract de execuție încheiat și care execută lucrări de reabilitare termică. Astfel, anul trecut s-au reabilitat 5,7 km din totalul de 20,28 km de rețea, rămânând pentru acest an 15 km. Le mulțumesc orădenilor pentru răbdarea de care au dat dovadă și le cer scuze pentru disconfortul pe care încă îl creează aceste lucrări, prin întreruperile de apă sau apa murdară. La finalul acestor lucrări, aceste deranjamente vor dispărea. Cel mai important scop al acestui proiect este tocmai de a reduce pierderile de apă, de a îmbunătăți transportul agentului termic, de a reduce emisiile de poluanți ca urmare a reducerii cantității de combustibil folosit, dar și de a reduce cheltuielile de mentenanță și întreținere”, a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Contractul de lucrări a fost semnat în noiembrie 2015, antreprenor fiind asocierea: S.C Energomontaj S.A – sucursala Timișoara, – S.C Elsaco Electronic S.R.L – S.C. Isoplus România S.R.L – S.C. ISPE S.A.

În acest moment, sunt 14 șantiere deschise în oraș, în care lucrează peste 200 de muncitori și cca 60 de utilaje. Șantierele sunt extinse pe toată raza municipiului: zona Averescu, str. Dunării, str. Republicii, B-dul Magheru, B-dul Decebal, str. Horea, Leonardo da Vinci, Uzinelor etc.

„Într-adevăr avem o lucrare dificilă, care se realizează sub trafic, în oraș, printre alte foarte multe rețele. Pe tronsoanele noi se întâlnesc foarte multe conducte și cabluri, care pun uneori probleme. Starea conductelor vechi e foarte proastă, fapt care explică și fenomenul apei murdare la robinet. Este o situație pe care am preluat-o și pe care ne străduim să o rezolvăm. Sper ca problemele Guvernului din aceste zile să nu afecteze lucrările. Pentru noi este foarte important să terminăm lucrările la timp, acest obiectiv fiind o provocare atât pentru noi, cât și pentru constructor”, a încheiat viceprimarul Mircea Mălan.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus