Noi proiecte cu finanțare europeană câștigate de municipiul Oradea Reviewed by CD on . Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat noile proiecte cu finanțare europeană câștigate de municipiul Oradea. În cadrul conferinței de presă susținute azi, 19 ian Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat noile proiecte cu finanțare europeană câștigate de municipiul Oradea. În cadrul conferinței de presă susținute azi, 19 ian Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Noi proiecte cu finanțare europeană câștigate de municipiul Oradea

Noi proiecte cu finanțare europeană câștigate de municipiul Oradea

Noi proiecte cu finanțare europeană câștigate de municipiul Oradea

Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat noile proiecte cu finanțare europeană câștigate de municipiul Oradea.
În cadrul conferinței de presă susținute azi, 19 ianuarie 2018, viceprimarul Mircea Mălan a prezentat câteva dintre proiectele cu finanțare europeană câștigate de municipiul Oradea.

„În cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – sprijinirea eficienței energetice, municipiul Oradea a depus cereri de finanțare în valoare totală de 23 de milioane de euro. Mai mult de 15 milioane sunt pentru reabilitarea celor două spitale, Spitalul Municipal și Spitalul Județean, despre care a vorbit domnul primar într-o conferință anterioară. Restul de 8 milioane sunt pentru reabilitarea unor instituții de învățământ, școli și grădinițe, depuse și cu răspunsul deja primit, acest răspuns fiind favorabil”, a spus viceprimarul Mircea Mălan la începutul conferinţei de presă.

Prin aceste proiecte, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Școala Gimnazială Dacia cu clasele I-VIII și Grădinița cu program prelungit nr. 20, din zona Aleea Posada, vor intra în reabilitare, obiectivul general al acestor proiecte fiind creșterea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice de educație sus-menționate din Municipiul Oradea.

Viceprimarul a arătat că, până în prezent, au fost realizate studiile de finanțare care au fost depuse împreună cu cererile de finanțare, pentru cele trei instituții de învățământ care au primit aviz favorabil de la finanțator, urmând să fie încheiat contractul de finanțare. În paralel se va emite ordinul de începere a executării proiectului tehnic, iar într-o perspectivă de două luni se vor organiza procedurile de licitație pentru execuția lucrărilor.

„Lucrările vor începe în acest an, la finele procedurilor de licitație. Ele constau, în esență, în lucrări de reabilitare completă a acestor clădiri, de la reabilitare termică, pe exterior, înlocuire tâmplărie cu o tâmplărie de foarte bună calitate, din lemn stratificat, până la înlocuirea tuturor rețelelor de instalații interioare, astfel încât la finalul acestor lucrări să se obțină o reducere a consumului de energie cu 50% față de situația actuală”, a precizat viceprimarul Mircea Mălan.

Viceprimarul a mai anunțat că în următoarea perioadă se vor mai depune câteva proiecte în vederea modernizării și reabilitării creșelor și grădinițelor din municipiu, a Școlii generale nr. 11 de pe strada Moldovei, precum și a unor corpuri de clădire ale Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” și „Traian Vuia”. Se va depune, de asemenea, un proiect pentru construirea unei grădinițe și a unei creșe noi în Parcul Industrial.

Prin aceste proiecte de reabilitare, municipiul Oradea urmărește crearea unor condiții mai bune pentru desfășurarea învățământului, precum și reducerea consumului anual de energie primară.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus