Oradea: Fațada clădirii din Piața Unirii nr. 6 a fost reabilitată Reviewed by CD on . În cursul acestei săptămâni au fost demontate schelele de pe clădirea situată în Piaţa Unirii nr.6, lângă Palatul Vulturul Negru. La acest imobil situat în Cent În cursul acestei săptămâni au fost demontate schelele de pe clădirea situată în Piaţa Unirii nr.6, lângă Palatul Vulturul Negru. La acest imobil situat în Cent Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Oradea: Fațada clădirii din Piața Unirii nr. 6 a fost reabilitată

Oradea: Fațada clădirii din Piața Unirii nr. 6 a fost reabilitată

Oradea: Fațada clădirii din Piața Unirii nr. 6 a fost reabilitată

În cursul acestei săptămâni au fost demontate schelele de pe clădirea situată în Piaţa Unirii nr.6, lângă Palatul Vulturul Negru. La acest imobil situat în Centrul Istoric Oradea, Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor a preluat cheltuielile privind întocmirea proiectului tehnic și a asigurat dirigenția de șantier.

Lucrările au fost începute în luna martie a acestui an şi sunt executate de S.C. Constructorul Sălard S.R.L, urmând să se încheie în a doua jumătate a lunii liulie.

Valoarea lucrărilor este de 291.736, 15 lei cu TVA.

Lucrările constau în reabilitarea fațadelor, atât stradale, cât și cele dinspre curte, înlocuirea învelitorii dinspre Piața Unirii cu învelitoare din eternit, iar spre curtea interioară cu învelitoare din tablă, înlocuirea unor grinzi și elemente de șarpantă, ignifugarea șarpantei, reparații și vopsitorii la tâmplăria existentă, înlocuirea jgheaburilor și burlanelor din tablă.

Prin aceste lucrări se urmărește revenirea la aspectul original al clădirii.

Până în acest moment, cca 70% din lucrările la acest imobil au fost efectuate, urmând ca și celelalte lucrări să fie finalizate până la 15 iulie.

Tot în cursul acestei săptămâni, Primăria Oradea a semnat contractele de parteneriat cu proprietarii clădirii alăturate, colţ cu V. Alecsandri, în aşa fel încât şi această clădire să fie reabilitată până anul viitor. Pe strada V. Alecsandri se montează în prezent schelele în vederea reabilitării faţadelor. Până în 2019, toate clădirile din zonă vor fi reabilitate şi centrul Oradiei va fi pus în valoare.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus