Incendii în Sântandrei, Mihai Bravu, Oradea și Sălard Reviewed by CD on . Miercuri, 14 iunie a.c., pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea a patru incendii produse în localitățile Sântandrei, Mihai Bravu, Oradea și Miercuri, 14 iunie a.c., pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea a patru incendii produse în localitățile Sântandrei, Mihai Bravu, Oradea și Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Incendii în Sântandrei, Mihai Bravu, Oradea și Sălard

Incendii în Sântandrei, Mihai Bravu, Oradea și Sălard

Incendii în Sântandrei, Mihai Bravu, Oradea și Sălard

Miercuri, 14 iunie a.c., pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea a patru incendii produse în localitățile Sântandrei, Mihai Bravu, Oradea și Sălard.

Prima operațiune de stingere a fost desfășurată de echipajele Detașamentului 1de Pompieri Oradea, care au localizat și lichidat un incendiu izbucnit, în jurul amiezii, la o construcție auxiliară din cadrul unei gospodării din Sântandrei, eveniment soldat cu rănirea proprietarului (care a suferit arsuri de gradul I la ambele mâini și de gradul II la nivelul feței), cu explozia a 6 butelii și cu pagube constând în bunuri aflate în interiorul construcției afectate de flăcări.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit determinat de un conductor electric defect.

În jurul orei 16.40, echipajele Stației de Pompieri Săcueni au stins un incendiu produs la un teren viran situat pe raza localității Mihai Bravu, eveniment provocat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. Nu s-au înregistrat pagube, arzând vegetația uscată pe o suprafață de circa un hectar.

În jurul orei 19.15, forțele de intervenție ale Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un internat situat pe strada George Barițiu din municipiul Oradea.

La adresa indicată au fost mobilizați 16 pompieri militari cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, precum și echipajul de prim ajutor calificat al Detașamentului 2 de Pompieri Oradea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

După efectuarea recunoașterii, pompierii militari au constatat faptul că, incendiul se manifesta în interiorul casei liftului, la etajul doi al clădirii cu cinci niveluri, etajele superioare fiind inundate cu fum. Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în aproximativ cinci minute, procedând concomitent la verificarea încăperilor, pentru a se asigura că nu existau persoane surprinse în interior, în pericol de a se intoxica cu fum, respectiv la ventilarea spațiilor.

Din fericire, nu au existat persoane rănite. De asemenea, nu s-au înregistrat pagube, arzând doar deșeuri menajere.

Cercetările au indicat faptul că, incendiul a fost, cel mai probabil, generat de fumatul în locuri nepermise.

În intervalul orar 23.05 – 23.15, pompierii Gărzii Sălard au localizat și lichidat un incendiu produs la o construcție auxiliară din cadrul unei gospodării din localitate.

Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată, s-a soldat cu arderea anexei din lemn cu acoperiș de trestie (construită pe o suprafață de aproximativ 16 metri pătrați).

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus