Sistemul centralizat de termoficare din Oradea, un exemplu de succes Reviewed by CD on . Asociația Română pentru Promovarea Eficienței Energetice și Federația Asociațiilor Companiilor de Unități din Energie, în parteneriat cu Guvernul de la Bucureșt Asociația Română pentru Promovarea Eficienței Energetice și Federația Asociațiilor Companiilor de Unități din Energie, în parteneriat cu Guvernul de la Bucureșt Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Sistemul centralizat de termoficare din Oradea, un exemplu de succes

Sistemul centralizat de termoficare din Oradea, un exemplu de succes

Sistemul centralizat de termoficare din Oradea, un exemplu de succes

Asociația Română pentru Promovarea Eficienței Energetice și Federația Asociațiilor Companiilor de Unități din Energie, în parteneriat cu Guvernul de la București, Autoritatea Națională pentru Reglementare în domeniul Energiei și Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare și Utilități Publice a organizat în data de 22 septembrie conferința națională „Termoficarea la răscruce de drumuri. Soluții pentru salvarea sistemelor centralizate din România”. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților centrale și locale din toate regiunile țării, ai operatorilor de termoficare, ai clienților, administrația orădeană fiind reprezentată de Eduard Florea, precum și de Stănel Necula şi Dan Creţu din partea Termoficare Oradea.

În cadrul conferinței a fost prezentată situația actuală a serviciilor publice de termoficare din România, iar ca și modele de succes ale sistemului centralizat de termoficare, pe lângă oraşele Timişoara, Iaşi şi Chişinău, a fost prezentat și municipiul Oradea, unde a fost construită o nouă centrală pe gaz şi este în curs reabilitarea reţelei de termoficare.

„Conştientizarea importanţei şi a amplorii sistemului s-a produs în momentul elaborării MASTER PLANULUI ca primă etapă în cadrul elaborării Aplicaţiei pentru realizarea, în sectorul termoficare, a unor investiţii finanţabile din Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013 – Axa Prioritară 3.

Reabilitarea în întregime a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică este o opţiune strategică a Municipiului Oradea, de existenţa şi funcţionalitatea sistemului de încălzire depinzând aproximativ 70% din populaţia oraşului pentru asigurarea apei calde menajere pe toată durata anului şi pentru confort termic pe durata sezonului rece. Soluţia a fost asumată politic şi asigură o perspectivă stabilă pentru cea mai mare parte dintre cetăţenii oraşului”, a menţionat Eduard Florea, directorul Economic al Primăriei Oradea, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Termoficare SA.

În cadrul conferinței, persoanele participante au concluzionat că sistemul centralizat de termoficare continuă să fie un model de succes şi în viitor, totodată fiind prezentată și problema sistemului public de termoficare ca fiind una care îşi poate găsi soluţii viabile dacă autorităţile locale şi centrale lucrează împreună şi adoptă prevederi legislative utile pentru susţinerea producătorilor de energie.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus