Termoficare Oradea solicită un credit de 30 milioane lei pentru plata gazului în avans Reviewed by CD on . Pentru finanţarea producerii în cogenerare a energiei termice şi electrice şi pentru asigurarea continuităţii serviciului de termoficare pentru sezonul de încăl Pentru finanţarea producerii în cogenerare a energiei termice şi electrice şi pentru asigurarea continuităţii serviciului de termoficare pentru sezonul de încăl Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Termoficare Oradea solicită un credit de 30 milioane lei pentru plata gazului în avans

Termoficare Oradea solicită un credit de 30 milioane lei pentru plata gazului în avans

Termoficare Oradea solicită un credit de 30 milioane lei pentru plata gazului în avans

Pentru finanţarea producerii în cogenerare a energiei termice şi electrice şi pentru asigurarea continuităţii serviciului de termoficare pentru sezonul de încălzire, Termoficare Oradea SA a luat decizia accesării unei linii de credit în valoare de 30 de milioane de lei, iar rambursarea sumelor retrase se va realiza în termen de maxim 12 luni. Aceasta decizie este justificată prin:

1. Plata gazului natural se face în avans. Deoarece Termoficare Oradea SA nu a avut posibilitatea de a constitui o garanţie financiară (cash sau scrisoare de garanţie bancară) cu o valoare care să acopere contravaloarea gazelor naturale ce urmează a fi livrate pe 3 luni consecutive cu cel mai mare consum, aproximativ 86 milioane lei, furnizorii de gaz au solicitat plata gazului în avans.

2. Decalajul dintre producerea energiei termice şi încasarea acesteia. Termenul mediu de încasare a facturilor de energie termică este de 62 de zile de la emiterea acestora.

3. Decalajul dintre producerea în cogenerare a energiei electrice şi termice şi încasarea bonusului de cogenerare. Plata bonusului de cogenerare de către Transelectrica SA se face în termen 30 de zile de la închiderea lunii, rezultând un decalaj de minimum 55 de zile între plata gazului natural şi încasarea bonusului de cogenerare.

Având în vedere nevoia de finanţare, municipiul Oradea a făcut anterior demersuri pentru a primi bani din fondul de rezervă al guvernului, însă până la apariţia hotărârii de guvern, s-a luat decizia accesării unui credit. În vederea accesării acestuia, Termoficare Oradea a realizat o procedură de achiziţie cu publicare pe site. Şase bănci şi-au exprimat intenţia de a credita societatea, în final fiind selectată oferta băncii Raiffeisen, care a avut cele mai avantajoase condiţii, cu cel mai mic cost, rata dobânzii fiind de 0,79%, iar comisionul de acordare este de 0,8%.

Condiţiile de creditare vor fi supuse aprobării Consiliului Local al Municipiului Oradea în şedinţa din data de 23 noiembrie 2016.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus