Primăria Oradea continuă colaborarea cu orașul Debrecen, pe plan cultural Reviewed by CD on . Florin Birta, viceprimar al municipiului Oradea și Mihai Jurca, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR), au avut luni, Florin Birta, viceprimar al municipiului Oradea și Mihai Jurca, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR), au avut luni, Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Primăria Oradea continuă colaborarea cu orașul Debrecen, pe plan cultural

Primăria Oradea continuă colaborarea cu orașul Debrecen, pe plan cultural

Primăria Oradea continuă colaborarea cu orașul Debrecen, pe plan cultural

Florin Birta, viceprimar al municipiului Oradea și Mihai Jurca, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR), au avut luni, 13 martie, o întâlnire la Primăria din Debrețin cu viceprimarul Komolay Szabolcs și consilierul Papp Csaba.

Având în vedere că Oradea și Debrețin sunt orașe înfrățite, edilii celor două orașe au discutat despre posibilitatea colaborării și în viitor pe proiecte culturale tradiționale sau proiecte noi. În acest context, a fost adusă în discuţie, de exemplu, intenția orașului Debrecen de a deveni în anul 2023 Capitală Culturală a Europei, proiect în care se dorește și implicarea municipiului Oradea, alături de celelalte orașe maghiare din regiunea Hajdu-Bihar.

Totodată, reprezentanții celor două administrații au convenit că doresc să continue şi chiar să întărească relațiile de parteneriat culturale existente dintre cele două orașe, prin organizarea unor evenimente culturale comune și promovarea reciprocă a programelor organizate în Oradea, respectiv în Debrecen.

Astfel, s-au purtat discuţii despre organizarea Carnavalului florilor din acest an, precum și despre o posibilă reînnoire festivă a relației dintre cele două municipalităţi, întrucât în luna septembrie se vor împlini 25 de ani de când Oradea și Debrecen au devenit orașe înfrățite.

,,Am discutat cu reprezentanții Primăriei din Debrecen despre importanța relației de înfrățire dintre cele două orașe și, având în vedere faptul că suntem înfrățiţi de mai de mult de două decenii, acest eveniment trebuie sărbătorit și marcat în mod corespunzător”, a spus viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta.

Cei doi edili au convenit că vor continua discuțiile în viitorul apropiat în vederea definitivării proiectelor propuse.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus