Piața Rogerius intră în modernizare Reviewed by CD on . Primele lucrări constau în demolarea punctului termic din spatele complexului comercial şi din dezafectarea a 25 de mese din acest perimetru. Clădirea viitorulu Primele lucrări constau în demolarea punctului termic din spatele complexului comercial şi din dezafectarea a 25 de mese din acest perimetru. Clădirea viitorulu Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Piața Rogerius intră în modernizare

Piața Rogerius intră în modernizare

Piața Rogerius intră în modernizare

Primele lucrări constau în demolarea punctului termic din spatele complexului comercial şi din dezafectarea a 25 de mese din acest perimetru.

Clădirea viitorului centru a fost proiectată ca o premieră pentru Oradea – prima tentativă de construcţie publică sustenabilă, cu consum mic de energie. Aceasta va fi executată de Trustul de Instalaţii, Montaj şi Construcții din Cluj.

Lucrarea a fost împărţită în trei etape. Graficul de execuţie a fost agreat de beneficiar, executant şi proiectant. Startul lucrării a fost stabilit iniţial pentru 15 februarie, dar cum această dată pică sâmbăta, s-a amânat până pe 17 februarie. Termenul de execuţie al întregii lucrări este de 12 luni. În prima, rămân fără magazine doi comercianţi şi sunt demontate 25 de mese, ocupate acum de fierari, vânzători de produse de bazar şi de legume şi fructe. „Am pornit de aici pentru că deranjează mai puţină lume”, a precizat Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public SA, cea care gestionează pieţele din oraş. Comercianţilor din această primă zonă li se va găsi loc în incinta pieţii. Un cort de 1. 200 de metri pătraţi, în care să se mute comercianţii, va fi montat în parcarea spitalului, când şantierul pieţei va ajunge în a doua etapă.

Acest al doilea episod de şantier se referă la actualul sector legume-fructe din piaţă iar ultimul tronson este cel de bazar.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus