A început demolarea Pieţii Rogerius Reviewed by CD on . Piaţa Rogerius a intrat de ieri într-un amplu program de transformare a sa într-un Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare în Oradea. Administraţia Domeniul Piaţa Rogerius a intrat de ieri într-un amplu program de transformare a sa într-un Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare în Oradea. Administraţia Domeniul Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»A început demolarea Pieţii Rogerius

A început demolarea Pieţii Rogerius

A început demolarea Pieţii Rogerius

Piaţa Rogerius a intrat de ieri într-un amplu program de transformare a sa într-un Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare în Oradea.

Administraţia Domeniului Public (ADP) a stabilit trei etape de lucru. Prima etapă priveşte spaţiul de lângă hala de lapte, fiind afectaţi 25 de comercianţi, parte – vânzători legume-fructe, peşte, pâine, feronerie, spaţiu DS. Pentru aceştia s-au şi găsit deja, tot în piaţă, alte amplasamente. De asemenea, se va trece la amenajarea unui nou punct termic. „Vineri am predat amplasamentul constructorului. Luni a sosit firma din Cluj-Napoca şi a început organizarea de şantier. Am dezactivat mesele dinspre punctul termic, mesele din sectorul de flori, parte legume-fructe, produsele de feronerie, spaţiul DSVSA şi cinci chioşcuri”, a declarat Liviu Andrica, directorul ADP.

În etapa a doua, se va lucra la spaţiul legume-fructe, iar în a treia etapă, la bazar. Pentru a nu suspenda activitatea pieţarilor, pe o treime din parcarea de la Spitalul Municipal se va amenaja un cort de 1.200 mp, care va disponibiliza 50 locuri de parcare. Tronsonul I va fi finalizat pe 15 octombrie, aici urmând să se mute cei de la bazar, odată cu începerea etapei a treia. Cortul a sosit deja, însă montarea lui a fost amânată până peste două luni, când se va trece la a doua etapă. Dificultatea lucrărilor ţine de faptul că muncitorii firmei TIM SA Cluj vor trebui să-şi desfăşoare activitatea sub trafic. Proiectul prevede ca deasupra clădirii să se amenajeze o piaţetă publică de agrement, cu spaţii verzi, terase şi loc de odihnă. Apele pluviale vor fi colectate astfel încât ele să fie refolosite pentru igienizarea spaţiilor, respectiv udarea spaţiilor verzi. Vor fi montate panouri fotovoltaice, care vor produce energie pentru iluminat şi prepararea apei calde. Lucrările sunt programate să dureze 12 luni.

Valoarea lucrărilor de execuţie se ridică la 6,4 milioane euro.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus