Peste 7 milioane de euro, din fonduri europene, pentru proiecte legate de educație în Oradea Reviewed by CD on . Primarul Ilie Bolojan a prezentat în conferinţa de presă de luni, 26 februarie, trei domenii importante vizate de proiectele de investiții pe care municipiul le Primarul Ilie Bolojan a prezentat în conferinţa de presă de luni, 26 februarie, trei domenii importante vizate de proiectele de investiții pe care municipiul le Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Peste 7 milioane de euro, din fonduri europene, pentru proiecte legate de educație în Oradea

Peste 7 milioane de euro, din fonduri europene, pentru proiecte legate de educație în Oradea

Peste 7 milioane de euro, din fonduri europene, pentru proiecte legate de educație în Oradea

Primarul Ilie Bolojan a prezentat în conferinţa de presă de luni, 26 februarie, trei domenii importante vizate de proiectele de investiții pe care municipiul le are în vedere: dezvoltarea învățământului profesional și tehnic, reabilitarea școlilor generale, construirea unor grădinițe noi, precum și extinderea unora deja existente, toate aceste investiții urmărind crearea unor condiții mai bune pentru desfășurarea învățământului în municipiul Oradea.

În ceea ce privește dezvoltarea învățământului profesional și tehnic, au fost prezentate două proiecte de investiții a căror finanțare se va realiza prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Aceste proiecte vizează reabilitarea și echiparea infrastructurii Colegiului Tehnic Mihai Viteazul și Colegiului Tehnic Traian Vuia.

Principalele acţiuni propuse prin proiectul privind reabilitarea Colegiului Tehnic Mihai Viteazul sunt: reabilitarea sistemului termoizolant al clădirilor, achiziția unor dotări de atelier și laboratoare cu infrastructură educațională specifică, reabilitarea instalațiilor de apă-canal și de forță. Suma estimată pentru această investiție este de aproximativ 1,1 milioane de euro + TVA, iar durata de execuție este de doi ani.

Reabilitarea Colegiului Tehnic Traian Vuia cuprinde lucrările de reabilitare a internatului și a atelierelor, dotarea cu echipamente specifice activității și reabilitarea instalațiilor electrice și de forță. Suma prevăzută pentru această investiție este de aproximativ 500.000 de euro + TVA, iar durata de realizare este de un an.

Un alt proiect important este reabilitarea integrală a Școlii Generale nr. 11 de pe str. Moldovei, unde toate corpurile de clădire urmează să fie reabilitate, inclusiv sala de sport. Lucrările vor include împrejmuirea și asfaltarea terenului și refacerea integrală a tuturor instalațiilor electrice, sanitare și termice. Suma prevăzută este de 2,25 de milioane de euro + TVA iar durata lucrărilor este estimată la 18 luni.

O a treia categorie de investiții din fonduri europene pe partea de educație este investiția în creșe și grădinițe.

„Ne propunem să construim două grădinițe noi și de asemenea să extindem trei grădinițe cu spații atât pentru creșe cât și pentru grădinițe”, a declarat Ilie Bolojan.

Astfel vor fi construite două grădinițe noi: una pe Calea Clujului, în perimetrul Școlii Ian Slavici, pe str. Delfinului și una mai mare, cu șase grupe în Parcul Industrial de pe Șoseaua Borșului.

Grădinița nr. 28 din cartierul Nufărul se va extinde cu trei grupe la parter și patru la etaj. În cartierul Rogerius Grădinița nr. 53 de pe str. Călugăreni se va extinde cu trei grupe, iar Grădinița 54 cu patru grupe.

„Toate aceste lucrări sunt propuse a se derula în următorul un an și jumătate, iar suma totală propusă pentru educație, pentru aceste investiții pe care vi le-am prezentat se ridică la 7,3 milioane de euro+TVA. Toate aceste investiții urmează să fie finanțate din bani europeni”, a precizat Ilie Bolojan.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus