Orădenii mai pot depune proiecte, prin platforma online dedicată bugetării participative, până în data de 31 octombrie Reviewed by CD on . Cea de a doua sesiune de depunere a proiectelor în cadrul bugetării participative continuă până la data de 31 octombrie 2018. Până la această dată, orădenii pot Cea de a doua sesiune de depunere a proiectelor în cadrul bugetării participative continuă până la data de 31 octombrie 2018. Până la această dată, orădenii pot Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Orădenii mai pot depune proiecte, prin platforma online dedicată bugetării participative, până în data de 31 octombrie

Orădenii mai pot depune proiecte, prin platforma online dedicată bugetării participative, până în data de 31 octombrie

Orădenii mai pot depune proiecte, prin platforma online dedicată bugetării participative, până în data de 31 octombrie

Cea de a doua sesiune de depunere a proiectelor în cadrul bugetării participative continuă până la data de 31 octombrie 2018. Până la această dată, orădenii pot depune proiecte, având astfel posibilitatea de a deveni parte activă în luarea unor decizii cu privire la viitoarele proiecte ale municipalităţii.

De la 1 august, dată la care a demarat această nouă sesiune și până în prezent, au fost depuse proiecte care privesc: construirea primului skatepark din Oradea în vecinătatea noului parc sportiv Salca III; acoperirea pârâului de pe str. Lacul Roșu de la strada Ștefan cel Mare până la calea ferată și crearea de spațiu verde; crearea unui coridor verde pe liniile de tramvai și reabilitarea străzii Corneliu Coposu; amenajarea unui parc și a altor spații publice în Cartierul Tineretului; zugrăvirea în culori vii a fațadelor clădirilor de pe malul Crișului ( zona între restaurant Mediterana până la restaurantul The Bridge) și amplasarea unor bărcuțe pentru plimbări pe Crișul Repede (de la Podul Intelectualilor până la Podul Ladislau); amenajarea de rastele securizate în cartierele de blocuri.

În final, vor fi selectate câte 10 proiecte care vor fi cuprinse în bugetul local. Valoarea bugetului propus în cadrul procesului de bugetare participativă este de 1.500.000 euro/an bugetar. Valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 200.000 euro, inclusiv TVA.

La această campanie pot participa persoane fizice care au domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Oradea şi care au împlinit vârsta de cel puţin 18 ani. Depunerea proiectelor se poate realiza prin platforma on-line dedicată bugetării participative (activ.oradea.ro), dar și în scris prin depunerea la registratura primăriei pe baza formularului existent a propunerii de proiect.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus