Orădenii care au fose septice trebuie să le declare la Primărie și să le înscrie în registrul de evidență Reviewed by CD on . Având în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern nr. 714/2022 privind aprobarea Criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, Având în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern nr. 714/2022 privind aprobarea Criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, Rating: 0
Ești aici: Acasă » Social»Orădenii care au fose septice trebuie să le declare la Primărie și să le înscrie în registrul de evidență

Orădenii care au fose septice trebuie să le declare la Primărie și să le înscrie în registrul de evidență

Orădenii care au fose septice trebuie să le declare la Primărie și să le înscrie în registrul de evidență

Având în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern nr. 714/2022 privind aprobarea Criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, s-a introdus obligativitatea declarării acestora la Primăria Municipiului Oradea.

Astfel, persoanele fizice și juridice care dețin sisteme individuale de colectare și evacuare a apelor uzate ( bazin vidanjabil etanș sau fosă septică cu evacuare ) au obligația să înscrie sistemul în Registrul autorității publice locale:

– în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și / sau epurare a apelor uzate;

– în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii Guvernului de aprobare a prezentelor criterii respectiv 27.11.2022, in cazul proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a actului normativ

Pentru înscrierea în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate, este necesar să completați declarația de înregistrare și să o depuneți împreună cu actele doveditoare la Centrul de Informare al cetățenilor din Primăria Oradea ( Piramidă ) sau să o transmiteți online. Declarația poate fi descărcată de pe site-ul Primăriei Oradea https://www.oradea.ro/cereri-si-formulare-tip/direc-539-ia-tehnica-servicii-si-lucrari-publice.

Potrivit art. 5, alin. (1) din HG nr. 714/2022, deținătorii de sisteme individuale adecvate care realizează epurarea apelor uzate și care descarcă apele uzate epurate direct sau indirect în corpurile de apă de suprafață sau subterane, pe langă autorizația de construire au obligația de a obține avizul și autorizația de gospodărire a apelor.

Precizăm că legislația prevede amenzi între 5.000 și 10.000 lei în cazul persoanelor fizice sau juridice care nu vor depune această declarație de înscriere în Registrul SIA.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus