O nouă școală în Oradea Reviewed by CD on . Având în vedere dezvoltarea imobiliară a zonei Nufărul, respectiv a cartierului Grigorescu, Primăria Oradea va construi o nouă școală în zona străzii Tompa Mihá Având în vedere dezvoltarea imobiliară a zonei Nufărul, respectiv a cartierului Grigorescu, Primăria Oradea va construi o nouă școală în zona străzii Tompa Mihá Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»O nouă școală în Oradea

O nouă școală în Oradea

O nouă școală în Oradea

Având în vedere dezvoltarea imobiliară a zonei Nufărul, respectiv a cartierului Grigorescu, Primăria Oradea va construi o nouă școală în zona străzii Tompa Mihály, aceasta urmând să dispună de 50 de săli de clasă și să deservească aproximativ 1.250 de elevi.

În acest sens, la finalul săptămânii trecute Primăria Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională și Direcția Patrimoniu Imobiliar a depus spre finanțare proiectul de construire a școlii.

Proiectul intitulat „Construcție nouă unitate școlară situată pe str. Tompa Mihály nr. 36, municipiul Oradea” a fost depus prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027, Prioritatea 6 – O regiune educată, apelul de proiecte 621.B – Infrastructura educațională pentru învățământul primar și secundar – filiera teoretică și vocațională.

Valoarea totală a proiectului este 237.488.993,57 lei (TVA inclus), din care valoarea nerambursabilă este 68.188.156,47 lei, iar durata de execuție a investiției va fi de 36 luni.

Prin proiect este propusă realizarea a două corpuri de clădire: un corp de clădire destinat sălilor de clasă și activităților administrative, iar un al doilea corp este destinat atât activităților sportive, cât și festivităților. Terenurile de sport exterioare vor flanca corpurile de clădire deja propuse, ajutând la o mai bună comunicare între clădirile cu funcțiuni pedagogice.

Corpul A are suprafața construită de 3.396,30 m², iar cea desfășurată de 14.941,60 m². Regimul de înălțime a corpului A este demisol parțial, parter, 2 etaje și etajul 3 parțial. Corpul A cuprinde spațiile destinate zonei administrative și parțial încăperile zonei educaționale. Partea administrativă este amplasată la parter, în aripa sudică.

Activitățile didactice se vor desfășura în 50 de săli de clasă și laboratoare special dotate pentru chimie, fizică, I.T., și biologie. Pe lângă sălile de clasă, va exista și o sală profesorală cu sală de conferințe și o bibliotecă. Capacitatea școlii presupune un număr total de elevi de 1.250.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus