Municipiul Oradea va avea patru centre de cartier, cu zone pietonale extinse Reviewed by CD on . Consiliul Local a aprobat în şedinţa de azi, 10 august, modificarea Planului de Mobilitate Urbană şi a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană, prin includere Consiliul Local a aprobat în şedinţa de azi, 10 august, modificarea Planului de Mobilitate Urbană şi a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană, prin includere Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Municipiul Oradea va avea patru centre de cartier, cu zone pietonale extinse

Municipiul Oradea va avea patru centre de cartier, cu zone pietonale extinse

Municipiul Oradea va avea patru centre de cartier, cu zone pietonale extinse

Consiliul Local a aprobat în şedinţa de azi, 10 august, modificarea Planului de Mobilitate Urbană şi a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană, prin includerea în cele două materiale, care sunt condiţii de eligibilitate pe bani europeni, a câtorva proiecte care constau în amenajarea a patru zone pietonale în centrele de cartier.

Extinderea de zone şi trasee pietonale va fi realizată în conformitate cu abordarea integrată prevăzută în strategia de dezvoltare urbană, respectiv dezvoltarea unor poli policentri la nivelul Municipiului Oradea, necesari pentru o dezvoltare sustenabilă şi durabilă, precum şi pentru evitarea apariţiei unor zone marginalizate în cadrul municipiului.

Aceşti poli policentri vor viza 4 zone, cartiere reprezentând zone de aglomerări urbane, astfel:

1. Str. Nufărului

2. Str. Alexandru Cazaban

3. Piaţa Magnolia

4. Zona Centrul Civic şi Parcul 1 Decembrie.

Primarul Ilie Bolojan a arătat că în aceste zone se vor crea spaţii urbane dedicate pietonilor, precum şi piste de biciclete, astfel ca fiecare dintre acestea să devină un centru de cartier bine definit, în care să poată fi organizate evenimente. „Intenţionăm să demarăm cât mai repede o competiţie de soluţii pentru amenajarea acestor pieţe, care va fi deschisă pentru toţi arhitecţii”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus