Întâlnire de suflet a Leviților, la biserica din Salonta (VIDEO) Reviewed by CD on . Zeci de cântăreți creștini s-au întâlnit duminică la Biserica Penticostală ”Salem” din Salonta, într-un regal de excepție al instrumentelor muzicale. Cântăreții Zeci de cântăreți creștini s-au întâlnit duminică la Biserica Penticostală ”Salem” din Salonta, într-un regal de excepție al instrumentelor muzicale. Cântăreții Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Întâlnire de suflet a Leviților, la biserica din Salonta (VIDEO)

Întâlnire de suflet a Leviților, la biserica din Salonta (VIDEO)

Întâlnire de suflet a Leviților, la biserica din Salonta (VIDEO)

Zeci de cântăreți creștini s-au întâlnit duminică la Biserica Penticostală ”Salem” din Salonta, într-un regal de excepție al instrumentelor muzicale. Cântăreții dedicați muzicii creștine au venit din mai multe județe, chiar de la sute de kilometri distanță. Printre invitați au fost și instrumentiști din Ungaria.

Numiți și Leviți, adică oameni care au chemarea divină de a-L lăuda pe Dumnezeu prin muzică, instrumentiști dar și soliști din județele învecinate Bihorului s-au întâlnit la Salonta pentru a șaptea oară. Inițiativa aparține orădeanului Gabi Stranici, creștin dar și cântăreț în același timp.

Deși gama instrumentelor a fost una diversificată, cel mai auzite au fost acordeoanele. Aceste instrumente sunt cel mai des folosite în acompaniamentele muzicale de acest gen. Considerate instrumente complexe, acordeoanele au ajuns să facă parte din viața instrumentiștilor, dar mai ales din tenerețea acestora. Mulți le consideră și acum ”prima dragoste”!

Mesajul muzical al Leviților a fost unul clasic, dedicat cântărilor vechi de laudă și închinare, destinat în exclusivitate slavei Creatorului. Ritmurile clasice dar și ritmurile sârbești au răsunat mai bine de trei ore într-o biserică neîncăpătoare, laolaltă cu mesajele biblice. Devenită o tradiție, întâlnirea Leviților  va avea loc și luna viitoare, însă în județul Arad.

Cornel POP

Comentarii (1)

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus