Expoziție de pictură în Turnul Primăriei Oradea Reviewed by CD on . În perioada 22.03.2018 - 31.03.2018, în Turnul Primăriei Oradea vizitatorii pot admira în cadrul expoziției de pictură intitulată "Fețe, Fețe" galeria de portre În perioada 22.03.2018 - 31.03.2018, în Turnul Primăriei Oradea vizitatorii pot admira în cadrul expoziției de pictură intitulată "Fețe, Fețe" galeria de portre Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Expoziție de pictură în Turnul Primăriei Oradea

Expoziție de pictură în Turnul Primăriei Oradea

Expoziție de pictură în Turnul Primăriei Oradea

În perioada 22.03.2018 – 31.03.2018, în Turnul Primăriei Oradea vizitatorii pot admira în cadrul expoziției de pictură intitulată „Fețe, Fețe” galeria de portrete a artistului vizual Liana Corb.

Originară din Beiuș, Liana Corb a organizat o serie de expoziții de pictură atât în țară cât și în străinătate, bucurându-se de un real succes.

Lucrările expuse în Turnul Primăriei sunt materializarea căutărilor întreprinse pe parcursul a doi ani și jumătate, generate de nevoia personală de a găsi noi formule estetice și modalități de exprimare proprii. Prin realizarea acestei expoziții, artista își reafirmă preocuparea continuă față de reprezentarea figurii umane, aceasta constituind și subiectul predilect în expozițiile anterioare.

Liana Corb și-a fundamentat și construit limbajul folosit în realizarea portretelor pe introspecție și autoreflecție, căutând să accentueze trăsăturile dominante ale fiecărui personaj în parte. Nu și-a dorit neapărat să reprezinte personajul ci mai degrabă a căutat prin el să personifice o anumită categorie socială cu tensiunile interioare și trăsăturile caracteristice. Paleta cromatică vibrantă, de factură expresionistă a ajutat-o pe artistă într-un mod consistent la realizarea acestor lucrări, acompaniată fiind de tușa largă, generoasă. Această galerie de portrete constituie o modalitate de căutare a unor realități psihologice sau spirituale, nicidecum reproducerea unor însușiri exterioare surprinse fotografic.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus