Delegație americană în vizită la Primăria Oradea Reviewed by CD on . Primarul Florin Birta a primit astăzi vizita unei delegații a Ambasadei Statelor Unite ale Americii, reprezentată de Kimberly Barr, consilier economic în cadrul Primarul Florin Birta a primit astăzi vizita unei delegații a Ambasadei Statelor Unite ale Americii, reprezentată de Kimberly Barr, consilier economic în cadrul Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Delegație americană în vizită la Primăria Oradea

Delegație americană în vizită la Primăria Oradea

Delegație americană în vizită la Primăria Oradea

Primarul Florin Birta a primit astăzi vizita unei delegații a Ambasadei Statelor Unite ale Americii, reprezentată de Kimberly Barr, consilier economic în cadrul Ambasadei SUA. Consilierul a fost însoțit de către Toumil Allen, ofițer economic și Dana Stănescu, specialist economic. De asemenea, la întâlnire au participat și reprezentanții Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) din cadrul Primăriei Oradea, Marius Moș, Ovidiu Guler, Mihaela Neag, Ioan Maghiar și  Daniel Țigan. Tema de discuție principală a fost absorbția fondurilor europene și investițiile în utilizarea energiei geotermale.

Reprezentanții Ambasadei SUA se află într-o vizită de lucru la Oradea, în scopul de a cunoaște mai bine economia României și polii de creștere, precum și orașele care progresează ca green cities.

În deschiderea întâlnirii, primarul Florin Birta le-a mulțumit celor prezenți pentru prezență și le-a vorbit despre investițiile derulate la nivelul municipiului cu ajutorul fondurilor europene, a punctat strategia de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung și a menționat cât de importanți sunt investitorii străini în comunitate.

„Suntem interesați să atragem orice tip de fonduri care să ne ajute să continuăm dezvoltarea orașului nostru. Am reușit în ultimii zece ani să obținem finanțări europene în valoare de 650 de milioane de euro, care se regăsesc în proiecte de infrastructură, termoficare, sistem medical, spații verzi ș.a. Avem deschidere totală de-a fructifica aceste colaborări, care pot însemna noi obiective de investiții implementate în folosul comunității noastre”, a menționat primarul Florin Birta.

Totodată, reprezentanții DMPFI au prezentat strategia de dezvoltare a municipiului Oradea, experiențele pe care le-au acumulat în decursul anilor precum și proiectele în derulare sau în pregătire.

A fost prezentată situația proiectelor realizate de municipiul Oradea în domeniul eficienței energetice și în special a proiectelor care utilizează apa geotermală. Deoarece Municipiul Oradea dorește să realizeze proiecte care utilizează energii regenerabile – geotermală, fotovoltaice și hidrogen, au avut loc discuții și despre aceste viitoare investiții care vor fi realizate.

Tot în cursul zilei de astăzi, delegația americană a avut întâlniri de lucru pe teme specifice cu reprezentanți ai Consiliului Județean și ai altor instituții din Bihor.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus