Ce opțiuni de tratament ai pentru a înlocui dinții pierduți Reviewed by CD on .   Un dinte lipsă poate schimba, cu siguranță, aspectul zâmbetului tău. Această problemă, ce nu este doar estetică, poate fi rezultatul unei boli a gingiilo   Un dinte lipsă poate schimba, cu siguranță, aspectul zâmbetului tău. Această problemă, ce nu este doar estetică, poate fi rezultatul unei boli a gingiilo Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ce opțiuni de tratament ai pentru a înlocui dinții pierduți

Ce opțiuni de tratament ai pentru a înlocui dinții pierduți

Ce opțiuni de tratament ai pentru a înlocui dinții pierduți

 

Un dinte lipsă poate schimba, cu siguranță, aspectul zâmbetului tău. Această problemă, ce nu este doar estetică, poate fi rezultatul unei boli a gingiilor, al unei leziuni, al cariilor dentare severe sau al unei afecțiuni genetice. Indiferent de modul în care se pierde un dinte, acest aspect poate avea un impact negativ asupra alinierii dentare în timp și poate cauza o serie de probleme pe parcurs, dacă nu este înlocuit.

 

Care este impactul dinților lipsă? În unele cazuri, poate exista un impact redus sau deloc. În funcție de locul unui dinte lipsă, este posibil să nu observi cu adevărat un gol în cavitatea bucală, mai ales dacă îți lipsește un dinte în spatele sau pe partea laterală a gurii. Indiferent dacă îți lipsesc dinții din cauza cariilor dentare, a bolii gingivale sau a unei răni, discută cu un stomatolog Oradea despre opțiunile de înlocuire a unui dinte lipsă.

În orice  caz, dinții tăi sunt proiectați să funcționeze împreună, așa că lipsa unuia sau mai multor dinți poate afecta, uneori, vorbirea, mâncatul și, în timp, poate cauza alte probleme.

Dacă îți este mai greu sau inconfortabil să mesteci mâncarea, acest lucru îți poate afecta maxilarul și mușchii faciali. Dinții lipsă îți pot schimba forma feței. Mușcătura ta s-ar putea schimba pentru a compensa dinții pierduți, iar acest lucru poate cauza alte probleme, cum ar fi sensibilitatea dentară, șlefuirea dinților și dificultăți de mestecat.

Din fericire, există o serie de opțiuni excelente pentru a înlocui dinții pierduți pentru a te ajuta să-ți recapeți zâmbetul frumos. Iată câteva dintre acestea:

Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt o opțiune perfectă atunci când trebuie să înlocuiești un singur dinte sau când îți lipsesc mai mulți dinți în diferite zone ale gurii. Acest tratament presupune montarea chirurgicală a unui pivot metalic de titan în maxilarul superior sau inferior. Un dinte fals este apoi montat pe implant, ceea ce permite dintelui să rămână pe loc. Practic, un implant dentar oferă o bază permanentă pentru un dinte care va înlocui lipsa. Poți apela pentru un asemenea tratament la serviciul de implant dentar Oradea.

Cel mai mare avantaj este că dintele folosit pentru înlocuire seamănă cu un dinte natural și poate rezista zeci de ani. Un alt avantaj al unui implant este că dinții din apropiere nu sunt afectați, astfel încât restul dinților ar trebui să rămână la fel.

Totuși, vorbim despre o procedură chirurgicală, așa că va trebui să ai o sănătate fizică bună pentru intervenție și recuperare. În plus, procesul de vindecare poate dura câteva luni. De asemenea, implanturile dentare tind să fie mai scumpe decât alte opțiuni de înlocuire pentru un dinte lipsă.

Punte dentară fixă

Dacă nu dorești un implant dentar, poți opta pentru o punte dentară fixă. Această opțiune de înlocuire a dinților poate fi eficientă dacă îți lipsesc unul sau mai mulți dinți din aceeași zonă. O punte fixă, în esență, unește un gol cauzat de un dinte lipsă folosind o proteză dentară sau un dinte artificial. Proteza este atașată de dinții adiacenți și apoi lipită cu ajutorul cimentului dentar.

Punțile sunt benefice pentru că se simt și arată la fel dinții naturali. De asemenea, sunt, de obicei, mai ieftine decât implanturile dentare.

Un dezavantaj ar fi faptul că poate fi dificil de curățat în jurul dintelui de sub punte. Punțile implică modificarea dinților existenți și ar putea deteriora treptat dinții adiacenți. În plus, placa și bacteriile s-ar putea infiltra sub punte, provocând carii sau o infecție.

Proteze parțiale detașabile

Stomatologul îți poate sugera proteze dentare complete dacă trebuie să înlocuiești toți dinții. Dar, dacă trebuie să înlocuiești doar o parte din dinți, ai putea să optezi pentru o proteză parțială detașabilă. Vorbim despre dinți atașați la o bază roz cu aspect natural. Baza este concepută pentru a se potrivi cu culoarea gingiilor, iar dinții cu culoarea dinților naturali.

Protezele parțiale detașabile arată și se simt natural și sunt, de asemenea, mai puțin costisitoare și mai ușor de reparat decât alte opțiuni de înlocuire a dinților.

Totuși, unii oameni le-ar putea considera incomode, cel puțin până când se obișnuiesc să le poarte. Protezele dentare trebuie îndepărtate și curățate zilnic și, de asemenea, le îndepărtate înainte de culcare.

Aceste opțiuni de tratament sunt eficiente și, în cele mai multe cazuri, un implant dentar, o punte sau o proteză parțială rezistă ani sau chiar decenii cu periaj și îngrijire regulate.

Sursă foto: Freepik

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus