Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite tuturor turiștilor și orădenilor interesați Reviewed by CD on . Turiștii și orădenii interesați de descoperirea muzeului în aer liber sunt invitați să participe începând cu 1 iunie 2023, în fiecare weekend, la tururile ghida Turiștii și orădenii interesați de descoperirea muzeului în aer liber sunt invitați să participe începând cu 1 iunie 2023, în fiecare weekend, la tururile ghida Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite tuturor turiștilor și orădenilor interesați

Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite tuturor turiștilor și orădenilor interesați

Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite tuturor turiștilor și orădenilor interesați

Turiștii și orădenii interesați de descoperirea muzeului în aer liber sunt invitați să participe începând cu 1 iunie 2023, în fiecare weekend, la tururile ghidate gratuite. Acestea sunt organizate de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) pentru al doilea an consecutiv.

Proiectul dorește să ofere o experiență inedită atât vizitatorilor din toate colțurile țării, cât și orădenilor care nu și-au explorat așa cum se cuvine orașul și importantele monumente istorice pentru arhitectura orașului.

Inițiat în 2022 și desfășurat în perioada 5 august – 30 septembrie 2022, acest proiect a avut un real succes, adunând 485 de participanți, turiști și orădeni dornici să descopere istoria și arhitectura orașului multicultural alături de un ghid turistic acreditat.

Tururile ghidate se realizează în limba română și durează aproximativ 2,5 – 3 ore și au ca punct de plecare Piața Unirii, o locație emblematică a orașului. La cerere pot fi organizate și tururi în limba engleză sau maghiară. În cadrul acestor tururi vor putea participa și tineri pasionați de turism, pentru o mai bună înțelegere a acestei profesii și pentru a descoperi lucruri mai puțin cunoscute din arhitectura și istoria clădirilor care vor fi prezentate. Tururile sunt realizate în baza unui contract de prestări servicii, de către ghizi de turism acreditați, experimentați în tururi outdoor și indoor.

Orarul tururilor ghidate gratuite, care se vor desfășura în perioada 1 iunie – 17 septembrie 2023 este:

– Vineri, ora 18.00, punct de întâlnire și plecare Piața Unirii

– Sâmbătă, ora 10.30, punct de întâlnire și plecare Piața Unirii

– Duminică, ora 10.30, punct de întâlnire și plecare Piața Unirii

*în mod excepțional, în zilele de 1 iunie, 5 iunie și 15 august 1:30, cu plecare din Piața Unirii.

Participanții se vor bucura de descoperirea exterioarelor Pieței Unirii, străzii Vasile Alecsandri, Piața Ferdinand cu Teatrul de Stat, Casa Poynar, Casele Adorjan, Hotel Pannonia, Casa Darvas-La Roche (exterior), Parcul Traian cu Palatul de Justiției, Clădirea Baroului, Clădirea BNR; palatele iconice de pe strada Republicii – Apollo, Moskovits Miksa, Stern și Bazilica Romano-Catolică (opțional).

Această inițiativă Visit Oradea este menită să aducă plus valoare experienței vizitatorilor din această perioadă, fiind un program pilot care poate fi reluat și în viitor în funcție de numărul de participanți.

Tururile ghidate gratuite vin și în întâmpinarea turiștilor ca un beneficiu în plus, față de campania de gratuități Oradea cu drag, unde fiecare turist care înnoptează vreme de minim două nopți în Oradea se poate bucura de gratuitate la muzee, transport public gratuit 24 și discount-uri la cafenele și restaurante care au dorit să participe la această campanie.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus