Săptămâna Prevenirii Criminalității în județul Bihor Reviewed by CD on . Activități menite să prevină furturile și înșelăciunile au fost desfășurate de polițiștii bihoreni în gări, piețe, zone publice aglomerate, la blocurile de locu Activități menite să prevină furturile și înșelăciunile au fost desfășurate de polițiștii bihoreni în gări, piețe, zone publice aglomerate, la blocurile de locu Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Săptămâna Prevenirii Criminalității în județul Bihor

Săptămâna Prevenirii Criminalității în județul Bihor

Săptămâna Prevenirii Criminalității în județul Bihor

Activități menite să prevină furturile și înșelăciunile au fost desfășurate de polițiștii bihoreni în gări, piețe, zone publice aglomerate, la blocurile de locuințe, dar și cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, în cea de-a treia zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității.

Miercuri, 4 octombrie a.c., polițiștii bihoreni au continuat activitățile preventive organizate cu prilejul Săptămânii Prevenirii Criminalității, tema specifică a acestei zile fiind prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului.

Astfel, începând cu ora 09.30, în stația C.F.R. Oradea, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei ai Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor în colaborare cu polițiștii Serviciului Poliției Transporturi Feroviare Bihor au desfășurat o activitate pentru prevenirea furturilor de la pasageri, sub genericul „Un om prevenit, un om salvat!”.

În acest context, polițiștii de prevenire, proximitate și de la transporturi bihoreni i-au informat pe călătorii din gara orădeană cu privire la consecințele unui comportament neglijent, despre cum să își protejeze bunurile personale atunci când călătoresc, în spațiile publice aglomerate, polițiștii accentuând importanța propriei atitudini în prevenirea infracțiunilor de furt (anexăm foto).

De asemenea, în intervalul orar 10.00 – 11.30, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea au desfășurat o acțiune de distribuire de materiale informativ-preventive realizate în cadrul Campaniei preventive „Hoți sunt creativi, fii preventiv!” în zona Centrului Civic din municipiul Oradea, într-un centru comercial cu aflux mare de cetățeni și la Piața Cetate.

Polițiștii de prevenire și proximitate bihoreni au interacționat cu cetățenii, le-au transmis sfaturi utile pentru a nu cădea victime infracțiunilor de furt din locuință și le-au înmânat pliante cu recomandări în acest sens.

Totodată, polițiștii bihoreni au testat vigilența locatarilor din zonă, prin organizarea unor simulări de pătrundere în blocurile de locuințe din zonă prin declinarea unor calități oficiale.

Tot miercuri, 4 octombrie a.c., în Sala de Festivități a Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, polițiștii de prevenire, proximitate și cei ai Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat o întâlnire cu reprezentanții unor asociații de proprietari de pe raza municipiului Oradea, pe tema prevenirii furturilor din locuințe și pentru prevenirea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda „Accidentul”. Cu această ocazie au fost distribuite și materiale informativ preventive realizate în cadrul campaniei preventive „Hoții sunt creativi! Fii preventiv!”, desfășurată în colaborare cu Groupama Asigurări (anexăm foto).

De asemenea, poliţiştii de proximitate și cei de la posturile rurale de poliție din judeţul Bihor au desfăşurat acţiuni de informare privind prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, în funcţie de specificul localităţii şi tipul de activitate planificat, având ca parteneri de activități preventive reprezentanți ai asociaţiilor de proprietari, ai unor societăţi comerciale sau asociaţii de pensionari.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus