Rețeaua verde a orașului Oradea se extinde cu două parcuri în cartierul Grigorescu și în zona Silvaș Reviewed by CD on . Viceprimarul Florin Birta a prezentat în cadrul conferinței de presă de azi, 24 aprilie 2018, două proiecte de regenerare urbană privind amenajarea a două parcu Viceprimarul Florin Birta a prezentat în cadrul conferinței de presă de azi, 24 aprilie 2018, două proiecte de regenerare urbană privind amenajarea a două parcu Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Rețeaua verde a orașului Oradea se extinde cu două parcuri în cartierul Grigorescu și în zona Silvaș

Rețeaua verde a orașului Oradea se extinde cu două parcuri în cartierul Grigorescu și în zona Silvaș

Rețeaua verde a orașului Oradea se extinde cu două parcuri în cartierul Grigorescu și în zona Silvaș

Viceprimarul Florin Birta a prezentat în cadrul conferinței de presă de azi, 24 aprilie 2018, două proiecte de regenerare urbană privind amenajarea a două parcuri în cartierul Grigorescu (strada Daliei), respectiv în zona Silvaș (strada Făcliei). Cele două proiecte vor fi supuse aprobării în ședința ordinară a Consiliului Local de joi, 26 aprilie 2018.

Proiectul intitulat „Amenajare coridor verde în cartierul Grigorescu (str. Daliei)” propune plantarea a 291 arbori cu înălțimi medii și mari, plantarea de vegetație joasă și covor de gazon, realizarea unor spații pentru joacă și sport. Investiția cuprinde și alei pietonale cu o lățime de 1,50 m, o bandă de alergare, pistă de biciclete, precum și o parcare auto în afara parcelei. În mijlocul parcului se va reface albia pârâului Adona. Proiectul prevede de asemenea realizarea unui sistem de iluminat pietonal pentru pista de bicicliști si pentru trotuare precum și un sistem de iluminat arhitectural pentru iluminarea copacilor existenți și a jardinierei.

Parcul va avea un sistem de irigaţii automatizat, destinat să aducă aportul zilnic de apă necesar supraviețuirii și dezvoltării corespunzătoare a plantelor în condițiile climatice locale. Suprafața totală a investiției este de 28.451 mp, având un buget total de 5.685.596 lei fără TVA. Perioada de implementare este de 10 luni.

Proiectul intitulat „Amenajare coridor verde în zona Silvaș (str. Făcliei)” propune următoarele lucrări: amenajarea malului pentru zone de agrement pe malul drept al Crişului Repede, tronsonul cuprins între Podul Maresal Constantin Prezan la est, şi podul de cale ferată la vest, realizarea unor spații pentru joacă și sport, a unor alei pietonale, a unui amfiteatru din parapeţi metalici (corten) şi şezut din gazon cu o suprafaţă de 240 mp. Investiția cuprinde, de asemenea, amplasarea a trei pontoane, o pistă de biciclete, precum și amplasarea unui parcaj auto la limita sudică a străzii Făcliei. Se vor planta 190 de arbori cu înălţimi medii şi mari și se vor realiza plantaţii de vegetaţie joasă şi plantaţii de covor gazon. Se propune un sistem de irigaţii automatizat și realizarea unui sistem de iluminat pietonal pentru pista de bicicliști și trotuare, precum și a unui sistem de iluminat arhitectural pentru iluminarea copacilor. Investiția are o suprafață totală de 11.488 mp, un buget total de 4.712.2451 lei fără TVA, perioada de implementare fiind de 10 luni.

Viceprimarul Florin Birta a precizat faptul că, deoarece o parte din lucrări implică execuția de lucrări în albiile și pe malurile râului Crișul Repede sau a altor cursuri de apă aflate în proprietatea publică a statului , UAT – Municipiul Oradea a încheiat un acord de parteneriat cu Administrația Bazinală de Apă Crișuri în scopul implementării acestor proiecte.

În perioada imediat următoare, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici în ședința Consiliului Local, cele două proiecte vor fi depuse la Agenția de Dezvoltare Nord-Vest pentru finanțare.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus