Proiectul “Campionii României în școală, liceu și universitate“ se derulează și în Oradea Reviewed by CD on . Multipla campioană națională de copii și juniori la inot, Huszar Ingrid, a vorbit despre sport mai micilor ei colegi de la Școala Gimnazială “Szacsvay Imre” din Multipla campioană națională de copii și juniori la inot, Huszar Ingrid, a vorbit despre sport mai micilor ei colegi de la Școala Gimnazială “Szacsvay Imre” din Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Proiectul “Campionii României în școală, liceu și universitate“ se derulează și în Oradea

Proiectul “Campionii României în școală, liceu și universitate“ se derulează și în Oradea

Proiectul “Campionii României în școală, liceu și universitate“ se derulează și în Oradea

Multipla campioană națională de copii și juniori la inot, Huszar Ingrid, a vorbit despre sport mai micilor ei colegi de la Școala Gimnazială “Szacsvay Imre” din Oradea.

Proiectul “Campionii României în școală, liceu și universitate“ a programat joi 15 martie un nou și inedit episod în micuța sală de sport a Școlii Gimnaziale “ Szacsvay Imre” din Oradea. Aproximativ 100 de copii au primit-o cu aplauze pe colega lor mai mare, Huszar Ingrid, nimeni alta decât cea care, anul trecut, a doborât recordul național la 100 m bras stabilit în 1997 de campiona olimpică de la Sydney 2000, Diana Mocanu.

La doar 14 ani Ingrid domină aproape totalitar întrecerile de înot din România și a avut evoluții mai mult decât promițătoare la mai multe competiții internaționale. Noianul de medalii obținute, timpii din ce în ce mai buni dar și cele 8 recorduri naționale doborâte și deținute de Ingrid nu au trecut neobservate de către Federația Română de Înot și Pentatlon Modern. Insăși președinta federației, campioana olimpică de la Atena 2004, Camelia Potec a remarcat-o la câteva concursuri și a inclus-o în lotul național olimpic de juniori. La începutul celor 9 ani de înot sportiva Clubului Sportiv “Crișul” Oradea a fost pregătită de antrenorul Illes Zsolt, iar de un an a trecut sub comanda antrenoarelor Georgeta Schier și Cristina Madău.

Ingrid le-a spus copiilor că “orice poți să îndeplinești dacă îți dorești, dacă ești perseverent, încrezător și ambițios”. Întrebată de copii dacă mai are timp și de școală cu atâtea antrenamente și concursuri, campioana a răspuns că pentru ea e foarte important să fie atentă la orele de clasă pentru că așa pleacă de la școală cu lecțiile învățate, având nevoie doar să le mai repete odată, seara după antrenament.
Chiar dacă de multe ori a fost tentată să rupă orice legătură cu sportul de performanță, Ingrid nu a făcut acest pas pentru că iubește înotul, îi place să învingă, să fie cea mai bună și adoră ca după fiecare concurs să mergă acasă cu brațele pline de medalii și premii.
La doar 14 ani Huszar Ingrid este una dintre speranțele României pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris-2024 și, de ce nu, în 2020 la Tokio.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus