Ziua Mondială a Sindromului Down, sărbătorită în Oradea Reviewed by CD on . Ca în fiecare an, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a ales să sprijine și să sărbătorească alături de Asociaţia Down din Oradea a XIII-ea ediţie a Zilei Mond Ca în fiecare an, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a ales să sprijine și să sărbătorească alături de Asociaţia Down din Oradea a XIII-ea ediţie a Zilei Mond Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ziua Mondială a Sindromului Down, sărbătorită în Oradea

Ziua Mondială a Sindromului Down, sărbătorită în Oradea

Ziua Mondială a Sindromului Down, sărbătorită în Oradea

Ca în fiecare an, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a ales să sprijine și să sărbătorească alături de Asociaţia Down din Oradea a XIII-ea ediţie a Zilei Mondiale a Sindromului Down.

Evenimentul s-a desfăşurat la Liceul „Don Orione” din Oradea, unde tinerii şi adulţii cu sindrom Down şi-au dovedit abilităţile intelectuale, artistice şi sportive, manifestările debutând cu defilarea organizaţiilor participante.

Festivitatea a continuat cu prezentarea unui film cu activităţile desfăşurate de către membrii Asociaţiei Down Oradea pe parcursul anului 2017, deviza membrilor fiind „What I bring to my community”.

A urmat un concurs sportiv, în cadrul căruia tineri şi adulţi cu probleme intelectuale și de dezvoltare din Oradea şi judeţul Bihor s-au întrecut în cadrul competiţiilor sportive: parcurs aplicativ (sărituri pe două picioare din cerc în cerc, rostogoliri laterale, aruncarea mingii la o ţintă) şi tenis de masă (în fotoliu rulant sau cei cu probleme neuromotorii).

Asociația Down Oradea România este o asociație de părinți care are ca misiune asigurarea unei vieți decente pentru persoanele cu Sindrom Down și familiilor acestora. Înainte de a fi persoane cu dizabilități, membrii asociației sunt persoane speciale şi pozitive, cu o personalitate unică.

Unele dintre obiectivele urmărite au fost sănătatea şi starea de bine – acces şi egalitate pentru toţi, participarea la viaţa comunitară şi drepturi şi viaţă de calitate pentru persoanele cu Sindrom Down.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus