OTL Oradea începe în acest an extinderea liniei de tramvai și își modernizează parcul Reviewed by CD on . Conducerea OTL a prezentat într-o conferință de presă, proiectele care urmează a fi realizate în acest an. În cadrul conferinței a avut loc și festivitatea de p Conducerea OTL a prezentat într-o conferință de presă, proiectele care urmează a fi realizate în acest an. În cadrul conferinței a avut loc și festivitatea de p Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»OTL Oradea începe în acest an extinderea liniei de tramvai și își modernizează parcul

OTL Oradea începe în acest an extinderea liniei de tramvai și își modernizează parcul

OTL Oradea începe în acest an extinderea liniei de tramvai și își modernizează parcul

Conducerea OTL a prezentat într-o conferință de presă, proiectele care urmează a fi realizate în acest an. În cadrul conferinței a avut loc și festivitatea de premiere a elevilor cu ale căror desene a fost decorat un autobuz pentru a sărbători Ziua Internațională a Copilului.

Extinderea liniei de tramvai

Directorul tehnic Adrian Revnic a prezentat investiția „Realizare legătură pe cele trei direcții a liniilor tramvai în intersecția între străzile Primăriei – Decebal – Calea Aradului și extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului – str. Făgărașului – str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătura pe toate direcțiile cu str. D. Cantemir”.

„Este o investiție care luna aceasta va fi atribuită și se va semna contractul în următoarele 10-15 zile – o investiție de 69 de milioane de lei”, a precizat directorul tehnic.

Lucrările vor începe în această toamnă de la intersecția de la Biserica Emanuel și vor dura 24 de luni, fiind executate de asocierea de firme Mari-Vila COM SRL, Abed Nego și SC Aquacons SRL.

Finanțarea investiției este realizată din fonduri europene nerambursabile, disponibile în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiție 4.1 – Mobilitate urbană durabilă, accesate prin mecanismul rambursării cheltuielilor efectuate de beneficiar din surse proprii/alte surse.

Modernizarea parcului de tramvaie

Un alt proiect prezentat, în curs de derulare în această lună, este modernizarea parcului de tramvaie în două etape, proiect derulat în parteneriat cu Primăria Oradea, în cadrul căruia numărul tramvaielor achiziționate va fi suplimentat de la zece la douăzeci. Valoarea totală a celor douăzeci de tramvaie care vor fi achiziționate este de 176 milioane de lei.

„Săptămâna trecută am adus cinci tramvaie din cele douăzeci de la Berlin, iar în data de 11 iunie mai vin cinci, astfel încât până la sfârșitul lunii vom avea toate cele douăzeci de tramvaie în curtea noastră”, a spus Pop Viorel, directorul general OTL.

Finanțarea acestui proiect este realizată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Automate de bilete noi pentru plata cu cardul în mijloacele de transport

Directorul Economic Romeo Nica a prezentat noile automate de bilete care permit plata biletului de călătorie folosind un card bancar contactless Visa sau Mastercard. În aproximativ 30-45 de zile, aceste aparate vor fi montate pe toate mijloacele de transport din Oradea. Biletele cumpărate de la aceste automate sunt valabile timp de o oră pe mijlocul de transport respectiv, aparatul eliberând o recipisă cu toate datele tranzacției, inclusiv ultimele patru cifre ale cardului bancar cu care a fost achiziționat biletul, iar în cazul unui control, se va prezenta și cardul bancar.

„Ele au un sistem similar POS-ului, au o imprimantă, sunt legate tot timpul la internet, deci sunt online. Validarea se face în momentul achiziției biletului”, a precizat directorul economic.

Acest sistem completează sistemele existente ale canalelor de vânzare a biletelor.

OTL are de asemenea în vedere realizarea transportului local public cu Biharia, Sîntandrei și Ineu, sens în care poartă discuții cu primăriile acestor localități.

Conducerea a făcut un apel către cetățenii orașului care au păstrat amintiri despre transportul în comun din Oradea: poze, reviste, relicve, obiecte care au legătură cu transportul public să le ofere muzeului transportului public local.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus