Orădenii se înghesuie să-şi achite dările la bugetul local Reviewed by CD on . Pentru a beneficia de bonificaţiile acordate de Consiliul Local Oradea la plata integrală a taxelor şi impozitelor numărul contribuabililor este în creştere. Da Pentru a beneficia de bonificaţiile acordate de Consiliul Local Oradea la plata integrală a taxelor şi impozitelor numărul contribuabililor este în creştere. Da Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Orădenii se înghesuie să-şi achite dările la bugetul local

Orădenii se înghesuie să-şi achite dările la bugetul local

Orădenii se înghesuie să-şi achite dările la bugetul local

Pentru a beneficia de bonificaţiile acordate de Consiliul Local Oradea la plata integrală a taxelor şi impozitelor numărul contribuabililor este în creştere. Dacă săptămâna trecută, media zilnică a fost de 1.735 de persoane fizice care şi-au achitat taxele, ieri, 2.108 orădeni s-au prezentat doar la ghişeele din Piramidă.

Contribuabilii orădeni mai au la dispoziţie două săptămâni în care pot beneficia de bonificaţia de 10% – persoanele fizice, respectiv 5% – persoanele juridice, care se acordă pentru achitarea integrală a impozitului pe proprietate. După 31 martie, contribuabililor li se vor aplica penalităţile aferente. Ieri, potrivit informaţiilor oferite de Sorin Iacob, director adjunct în cadrul Direcţiei Economice a Primăriei Oradea, 2.108 persoane fizice şi-au plătit dările către bugetul local. Dintre acestea, 1.566 persoane au plătit integral, beneficiind de reducerea de 10%. În ce priveşte persoanele juridice, şi-au achitat impozitele 135 contribuabili, din care 51 au plătit integral. „Ne apropiem de scadenţa la primul termen de plată, dar şi de termenul până la care se poate acorda bonificaţia de 10%. Săptămâna trecută, media zilnic la persoane fizice a fost de 1.735 contribuabili, din care 1.300 au beneficiat zilnic de bonificaţie. La persoane juridice, vorbim, pentru săptămâna trecută, de o medie zilnică de 188 contribuabili, din care 58 au achitat integral”, a explicat Sorin Iacob. Potrivit evidenţelor fiscale ale Direcţiei Economice din Primăria municipiului Oradea, în intervalul 1 ianuarie – 17 martie, şi-au achitat taxele şi impozitele la bugetul local, un număr de 55.964 persoane fizice, dintre care 40.476 au beneficiat de bonificaţia de 10% prin achitarea integrală a impozitului pe proprietate şi 5.202 persoane juridice, dintre care 1.757 au beneficiat de bonificaţia de 5%.

Primăria municipiului Oradea aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că, în cazul plăţii integrale a impozitului pe proprietăţi, până la data de 31 martie 2014, se acordă o bonificaţie de 10% în cazul persoanelor fizice şi de 5% în cazul persoanelor juridice. Pentru a evita aglomeraţia de la ghişeele de încasare a taxelor şi impozitelor, Primăria municipiului Oradea reaminteşte contribuabililor, persoane fizice sau juridice, că, pe lângă posibilitatea de a plăti în numerar sau cu cardul la ghişeele nr. 21 – 27 din Sala ghişeelor (Piramidă), contribuabilii mai au următoarele modalităţi alternative de plată: plata on-line (internet) pe site-ul municipiului Oradea – www.oradea.ro – secţiunea „Plăţi Online”, respectiv pe site-ul www.ghiseul.ro. Serviciul de plată online permite accesul pe baza codului numeric personal pentru persoane fizice, respectiv a codului fiscal pentru persoane juridice, iar plata se realizează fără comision. Plata în numerar se poate face prin Unităţile Direcţiei de Poştă (de luni până vineri, între orele 8.00-20.00) de la Oficiul nr. 1 – str. Roman Ciorogariu nr. 12; Oficiul nr. 2 – str. Piaţa Bucureşti nr. 3; Oficiul nr. 3 – str. Henrik Ibsen nr. 5; Oficiul nr. 7 – str. Jules Cazaban nr. 34; Oficiul nr. 9 – B-dul Dacia nr. 110; Oficiul nr.10 – str. Dimitrie Cantemir nr. 85. De asemenea, se pot achita la Unităţile CEC Bank (orar – de L-V; 9.00-17.30), la Ghişeul Sucursalei – P-ţa Independenţei A3-A4; Ag. nr.1 Oradea – str. Seleuşului Nr. 40; Ag. Nr.2 Oradea – str. Republicii, nr. 27; Ag. nr. 5 Oradea – B-dul Dacia nr. 108; Ag. Dim. Cantemir – str. Dimitrie Cantemir – bl. C43, Ag. Ioşia – Nord – str. Lăpuşului nr. 32/B; Ag. Nufărul – str. Nufărului nr. 73; Ag. Decebal – B-dul Decebal nr. 21; Ag. Ştefan cel Mare – B-dul Ştefan Cel Mare – bl. D21; Ag. Transilvania – str. Transilvaniei nr. 23. Prin ordin de plată sau foaie de vărsământ se poate realiza la orice bancă, specificând pe documentul de plată următoarele: datele de identificare ale municipiului Oradea (CUI : 4230487); denumirea impozitului şi contul IBAN deschis la TREZORERIA ORADEA.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus