Oradea: Expoziţie dedicată Regelui Mihai I Reviewed by CD on . Cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, Muzeul Cetății și Orașului Oradea găzduiește, începând cu 25 octombrie a.c., expo Cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, Muzeul Cetății și Orașului Oradea găzduiește, începând cu 25 octombrie a.c., expo Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Oradea: Expoziţie dedicată Regelui Mihai I

Oradea: Expoziţie dedicată Regelui Mihai I

Oradea: Expoziţie dedicată Regelui Mihai I

Cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, Muzeul Cetății și Orașului Oradea găzduiește, începând cu 25 octombrie a.c., expoziția „Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității”.

Expoziția a fost realizată de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, curatorii acesteia fiind Oana Demetriade, Mihai Demetriade şi Mădălin Hodor, cercetători în cadrul acestei instituţii. Partener în realizarea expoziţiei este Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România – Filiala Bihor.

Evenimentul vine să aducă în spațiul public imagini cu documentele din dosarul de urmărire al Regelui Mihai I, pe parcursul celor patru decenii de exil.

Astfel expoziţia reuneşte, în cele 20 de panouri, imagini inedite şi în premieră cu sau despre Regele Mihai, sub diferite nume de cod – „Rex”, „Leon” sau „Străinul”. Primele informaţii amintesc de Mihai I – copil, apoi evoluţia sa educaţională, momentul 23 august 1945, respectiv abdicarea forțată din 30 decembrie 1947, urmată de perioada exilului reprezentat cu imagini ale filelor din dosarul de urmărire sau din presa vremii.

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 9.00-17.00, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea, Corpul A, parter, până pe 8 noiembrie.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus