Oradea: Concurs de soluții pentru amenajarea a trei piațete pietonale Reviewed by CD on . Primăria Oradea va demara un concurs de soluții, concurs care va include și partea de proiectare, pentru amenajarea a trei piațete pietonale din cele patru care Primăria Oradea va demara un concurs de soluții, concurs care va include și partea de proiectare, pentru amenajarea a trei piațete pietonale din cele patru care Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Oradea: Concurs de soluții pentru amenajarea a trei piațete pietonale

Oradea: Concurs de soluții pentru amenajarea a trei piațete pietonale

Oradea: Concurs de soluții pentru amenajarea a trei piațete pietonale

Primăria Oradea va demara un concurs de soluții, concurs care va include și partea de proiectare, pentru amenajarea a trei piațete pietonale din cele patru care au fost incluse în Planul de Mobilitate Urbană şi în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană: Piața Magnoliei, zona str. Alexandru Cazaban – în fața Sălii Sporturilor „Antonio Alexe” și pe str. Nufărului – în zona McDonald’s.

Prin aceste piațete se intenționează crearea unor centre de cartier, exclusiv pietonale, rezolvate în baza unor soluții de design contemporan, cu materiale moderne și fiabile. „În aceste zone se vor crea spaţii urbane dedicate pietonilor, dar şi piste de biciclete, astfel ca fiecare dintre acestea să devină un centru de cartier bine definit, în care să poată fi organizate evenimente”, a arătat primarul Ilie Bolojan.

Se estimează că demararea procedurii de achiziție publică a serviciilor de proiectare pentru aceste trei piațete va avea loc în luna octombrie a acestui an. Caietul de sarcini va fi pregătit de către Instituția Arhitectului Șef iar regulamentul de concurs de către Biroul Achiziții Publice din cadrul Primăriei Oradea.

De menționat, că cele trei piațete vor face obiectul a trei loturi distincte privind procedura de achiziție, astfel încât pentru fiecare dintre loturi se poate desemna un câștigător distinct.

În ceea ce privește suprafețele pe care se vor întinde aceste centre de cartier, piațeta din zona Magnoliei va avea cca. 9.900 mp, iar cea din Nufărul cca. 5.300 mp. În ceea ce privește piațeta din zona Cazaban, aceasta va fi amenajată în trei etape, din care prima este cea supusă concursului de soluții. Aceasta va viza amenajarea unei suprafețe de cca 8.700 mp. În următoarelor două etape se va reorganiza circulația carosabilă și pietonală și se vor amenaja zonele pietonale din jurul Sălii Sporturilor „Antonio Alexe”.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus