La Spitalul Județean Oradea a fost inaugurat blocul operator de urologie Reviewed by CD on . Azi, 11 octombrie 2017, a avut loc inaugurarea blocului operator al Secției de Urologie de la Spitalul Clinic Județean Oradea, care după aproape 5 ani de efortu Azi, 11 octombrie 2017, a avut loc inaugurarea blocului operator al Secției de Urologie de la Spitalul Clinic Județean Oradea, care după aproape 5 ani de efortu Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»La Spitalul Județean Oradea a fost inaugurat blocul operator de urologie

La Spitalul Județean Oradea a fost inaugurat blocul operator de urologie

La Spitalul Județean Oradea a fost inaugurat blocul operator de urologie

Azi, 11 octombrie 2017, a avut loc inaugurarea blocului operator al Secției de Urologie de la Spitalul Clinic Județean Oradea, care după aproape 5 ani de eforturi a fost dotată la cele mai înalte standarde, putând fi comparată acum cu cele mai dotate secții de urologie din Europa.

Inaugurarea a avut loc în prezența reprezentanților Primăriei Oradea, respectiv a primarului Ilie Bolojan, a city-managerului Dacian Palladi, dar și a reprezentanților Spitalului Clinic Județean, respectiv a managerului Gheorghe Carp, a doctorului Gheorghe Bumbu – șeful Secției de Urologie și unul dintre pionierii endoscopiei în România, a numeroși medici și asistente, a reprezentanților firmelor medicale, dar și a presei locale.

În deschiderea evenimentului, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean de Urgență Oradea a spus: „Este într-adevăr încununarea eforturilor susținute timp de cinci ani de zile ale spitalului, pentru că aceste ultime trei săli de operație sunt sălile care au încheiat reconstrucția blocului operator din Spitalul Județean. S-au refăcut 15 săli de operație în decurs de patru ani și jumătate. Dotarea corespunde nivelului anului 2017 cu siguranță. Este normal ca tot ceea ce este mai bun și mai nou, să primească la sfârșit unul dintre cei mai valoroși sau poate cel mai valoros medic al Spitalului Județean, profesorul Bumbu, care a dat dovadă de multă răbdare în anii în care a lucrat la Spitalul Municipal, unde a lucrat în condiții improprii. Acum cred că compensația este acceptată pentru care tot ce și-a dorit în ultimii cinci ani.”

Secția de Urologie dispune acum de un bloc operator format din trei săli de operație ultramoderne, dotate cu aparatură atât pentru operațiile clasice, cât și cu un sistem avansat 3D pentru chirurgie edoscopică minim invazivă. Sala principală este prevăzută cu supraveghere video, putând fi oricând conectată video-audio la orice colț al lumii. În acest fel, imagini cu proceduri specifice aplicate unor patologii rare sau foarte dificile pot fi transmise în săli de conferințe din diverse orașe sau țări și vizionate ca un material de studiu și de către alți medici care doresc să se specializeze în acest domeniu al urologiei.

Secția mai dispune de o sală de operații dotată cu aparatura necesară pentru endoscopia joasă, dar și de o sală de operație pentru edoscopia înaltă.

De asemenea, Secția de Urologie este dotată acum cu un litotriptor extracorporal, un aparat destinat fragmentării calculilor cu unde de șoc. Această procedură este una minim invazivă, ea realizându-se în ambulator, fără a fi nevoie ca pacientul să fie internat.

Valoarea întregului proiect a fost de 9.242.286 lei, finanţarea fiind asigurată din veniturile proprii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus