Între 15 şi 30% de studenţi pe ciclu de şcolarizare se lasă de facultate Reviewed by CD on . Universitatea din Oradea caută soluţii pentru a diminua rata de abandon a studenţilor. Aceasta este de 26,18% conform Alianţei Naţionale a Studenţilor din Român Universitatea din Oradea caută soluţii pentru a diminua rata de abandon a studenţilor. Aceasta este de 26,18% conform Alianţei Naţionale a Studenţilor din Român Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Între 15 şi 30% de studenţi pe ciclu de şcolarizare se lasă de facultate

Între 15 şi 30% de studenţi pe ciclu de şcolarizare se lasă de facultate

Între 15 şi 30% de studenţi pe ciclu de şcolarizare se lasă de facultate

Universitatea din Oradea caută soluţii pentru a diminua rata de abandon a studenţilor. Aceasta este de 26,18% conform Alianţei Naţionale a Studenţilor din România (ANOSR) şi de 15-30% conform rectorului Constantin Bungău.

Analizând datele a 20 de universităţi de stat, studenţii au constatat că rata abandonului la nivel naţional, pentru promoţia 2013, a fost de aproape 40%. La Oradea cifrele sunt de 15-30%, dar diferă de la o specializare la alta. „Conform calculelor noastre, la Universitatea din Oradea rata de promovabilitate de la un an la altul este de 85,21%, ceea ce înseamnă că avem o rată de abandon de 15-30%. Sunt specializări cum e Medicina, unde avem o rată de abandon de sub 5%, dar ea creşte pe zona tehnică, cu o situare la mijloc a specializărilor umaniste. În prezent, la Universitate, studenţii completează chestionare prin care încercăm să aflăm ce îi determină pe colegii lor să renunţe la şcoală. Rezultatele le vom centraliza în vară, iar după aceea vom încerca să găsim soluţii pentru a reduce această rată”, a declarat, rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău.

Conform cifrelor furnizate de ANOSR, cea mai mare rată de abandon din ţară, pe cele 20 de universităţi pe care s-a făcut studiul, este la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi (57%), iar cea mai mică, la Universitatea de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca (16,12%). Cu 26,18%, Universitatea din Oradea se plasează sub media naţională, care este de 38,7%.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus