Intervenții efectuate de pompieri pentru salvarea unor persoane în Oradea și Lugașu de Sus Reviewed by CD on . În intervalul 10 – 11.03.2018, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au desfășurat patru misiuni de asistență perso În intervalul 10 – 11.03.2018, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au desfășurat patru misiuni de asistență perso Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Intervenții efectuate de pompieri pentru salvarea unor persoane în Oradea și Lugașu de Sus

Intervenții efectuate de pompieri pentru salvarea unor persoane în Oradea și Lugașu de Sus

Intervenții efectuate de pompieri pentru salvarea unor persoane în Oradea și Lugașu de Sus

În intervalul 10 – 11.03.2018, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au desfășurat patru misiuni de asistență persoane, în localitățile Oradea și Lugașu de Sus.

Prima solicitare pentru salvarea unei persoane aflate într-o posibilă situaţie de urgenţă a fost primită sâmbătă, 10 martie a.c., în jurul orei 14.40. În urma apelului, primit prin numărul unic 112, pompierii Detaşamentului 2 Oradea s-au deplasat de urgenţă pe strada Splaiul Crișanei din municipiu, unde, acţionând cu accesoriile din dotare, au pătruns într-un apartament situat la etajul 2 al unui bloc de locuinţe, găsindu-l pe proprietar, căzut în baie, în stare de conştiență, dar în imposibilitatea de a se mişca.

Echipajul de prim ajutor calificat al aceleiaşi subunităţi i-a acordat bărbatului, în vârstă de 81 de ani, care prezenta contuzie la șold, îngrijirile necesare, transportându-l ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

Al doilea apel în urma căruia au fost alertate echipajele specializate ale inspectoratului pentru desfășurarea unei misiuni de salvare persoane, a fost primit în jurul orei 15.50, situaţia de urgenţă semnalată producându-se într-o locuință situată pe strada Republicii din Oradea.

Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii Detașamentului 1 Oradea au pătruns, cu ajutorul scării culisabile, printr-o fereastră aflată deasupra ușii de la intrare, în apartamentul indicat de apelant, găsindu-l pe proprietar, căzut lângă pat, în dormitor. Echipajul de pompieri militari paramedici al Detașamentului 2 Oradea a acordat bărbatului, care prezenta probleme de sănătate, primul ajutor calificat, septuagenarul rămânând ulterior la domiciliu, în urma refuzului acestuia de a fi transportat la spital.

Tot sâmbătă, 10 martie a.c., un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” cu privire la faptul că, fiica lui, în vârstă de 3 ani a rămas blocată într-un autovehicul parcat în curtea gospodăriei situate în localitatea Lugașu de Sus.

La locul indicat s-au deplasat cu operativitate echipajul de descarcerare din cadrul Stației de Pompieri Aleșd şi echipajul de paramedici al aceleiași subunități.

Utilizând accesoriile specifice din dotare, pompierii militari au reușit în câteva minute, să deblocheze portiera autovehiculului şi să o evacueze, în siguranţă, pe fetiță, redând-o teafără, părintelui.

Duminică, 11 martie a.c., în jurul orei 11.15, un alt apel primit pe numărul unic 112, solicita intervenţia pompierilor militari pe strada Podului din Oradea.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate două echipaje de intervenţie: un echipaj al Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea. Pompierii militari au acţionat cu depărtătorul hidraulic pentru deschiderea ușii locuinței în interiorul căreia, din nefericire, l-au găsit pe proprietar (în vârstă de 74 de ani), decedat.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus