Percheziții în Bihor la persoane bănuite de evaziune fiscală Reviewed by CD on . Polițiștii bihoreni au efectuat, în această dimineață, 6 percheziții, la locuințele unor reprezentanți ai unor societăți comerciale, bănuiți că ar fi prejudicia Polițiștii bihoreni au efectuat, în această dimineață, 6 percheziții, la locuințele unor reprezentanți ai unor societăți comerciale, bănuiți că ar fi prejudicia Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Percheziții în Bihor la persoane bănuite de evaziune fiscală

Percheziții în Bihor la persoane bănuite de evaziune fiscală

Percheziții în Bihor la persoane bănuite de evaziune fiscală

Polițiștii bihoreni au efectuat, în această dimineață, 6 percheziții, la locuințele unor reprezentanți ai unor societăți comerciale, bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproape 1 milion de euro, prin evaziune fiscală. 5 persoane vor fi conduse la audieri.

Luni, 12 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Bihor efectuează 6 percheziţii domiciliare pentru a proba activitatea infracțională a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală şi de constituire a unui grup infracţional organizat.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2015, în mod repetat, reprezentanţii a 25 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Bihor ar fi creat un circuit financiar fictiv, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, înregistrând în evidenţele contabile facturi de achiziţii fictive, fără justificare economică sau comercială, care nu reflectă realitatea, emise de către două societăţi bihorene cu un comportament de tip „fantomă” care nu au desfăşurat în fapt nicio activitate comercială, precum și de la alte societăți comerciale, fără ca acestea să reflecte realitatea.

Prejudiciul cauzat în acest fel bugetului general consolidat al statului este de 4.172.301 lei, reprezentând TVA şi impozitul pe profit dedus ilegal de către reprezentanţii societăţilor respective.

La finalizarea perchezițiilor domiciliare, în baza unor mandate de aducere, cinci persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor pentru audieri, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru documentarea și probarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

În activități au fost angrenați și polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus