Icoana pelerină a Sfintei Fecioarei de Guadalupe a ajuns în Bihor Reviewed by CD on . Este vorba de o icoana aparuta in mod miraculos pe mantia unui vizionar din Guadalupe, Mexic al secolului XVI, un „autoportret” al Sfintei Fecioare. Mantia s-a Este vorba de o icoana aparuta in mod miraculos pe mantia unui vizionar din Guadalupe, Mexic al secolului XVI, un „autoportret” al Sfintei Fecioare. Mantia s-a Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Icoana pelerină a Sfintei Fecioarei de Guadalupe a ajuns în Bihor

Icoana pelerină a Sfintei Fecioarei de Guadalupe a ajuns în Bihor

Icoana pelerină a Sfintei Fecioarei de Guadalupe a ajuns în Bihor

Este vorba de o icoana aparuta in mod miraculos pe mantia unui vizionar din Guadalupe, Mexic al secolului XVI, un „autoportret” al Sfintei Fecioare. Mantia s-a pastrat intacta pana in ziua de astazi si este venerata anual de milioane de pelerini in Bazilica din Guadalupe – al doilea loc de pelerinaj din lume, dupa Tara Sfanta!
Scopul aparitiei a fost increstinarea poporului aztec, scufundat intr-o erezie periculoasa care le cerea sa sacrifice zeilor pagani copii si tineri inocenti. Astfel poporul mexican s-a lepadat de religia pagana, s-a increstinat iar Fecioara Maria de Guadalupe a ramas Protectoarea copilasilor nenascuti.

La inceputul anilor 90, la propunerea parintelui Winrich, episcopii din Mexic au binecuvantat periplul acestei icoane in parohiile din intreaga lume pentru oprirea avorturilor.
Aceasta icoana a fost numita Misionara pe caile Pamantului, conducand omenirea spre mileniul 3. La 14 iunie 1991, Icoana misionara a Sfintei Fecioare de Guadalupe şi-a inceput turneul in America şi in lume, şi il continua şi astazi.

In Romania Asociatia Darul Vietii este cea care organizeaza aceste pelerinaje cu o copie fidela a icoanei care poarta semnatura si sigiliul Cardinalului Norberto Rivera Carrera, Arhiepiscop Primat de Mexic. Aceasta icoana a vizitat in ultimii ani multe parohii din tara noastra, din Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria.
Din program fac parte sfinte Liturghii, diverse devotiuni, rugaciuni, procesiuni intercalate de prezentari ale icoanei, a miscarii de aparare a vietii, a flagelului avortului (cu videoproiectie). Se distribuie materiale informative. Sunt invitate indeosebi persoanele care sufera de consecintele avortului, femeile care isi doresc copii si bolnavii.

În perioada 9-13 iunie 2014 icoana pelerina a Sfintei Fecioarei de Guadalupe va vizita
1. Luni, 09 iunie 2014 Parohia greco-catolica din Marghita, jud. Bihor, (pr. paroh Lit Demian Gheorghe)
2. Marti, 10 iunie: Parohia greco-catolica din Tasnad, jud. Satu Mare (pr. paroh Hendea Aurel)
3. Miercuri, 11 iunie, Parohia greco-catolica din Satu Mare, jud. Satu Mare (pr. Protopop Roman Dumitru)
4. Joi, 12 iunie, Parohia greco-catolica din Alesd, jud. Bihor (pr. paroh Rosca Sorin)

unde sa va celebra cu aceasta ocazie cate o Zi pentru apararea vietii. Program intre orele 17.00 – 22.00, si a doua zi 8.00-13.00 (aproximativ).

Organizatori: Asociaţia Darul Vieţii in colaborare cu Parohia.
Contact: Gerda Chişarau, tel. 0356-445040, darulvietii@yahoo.com

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus