Festival naţional de muzică folk la Oradea Reviewed by CD on . În data de 23 mai a avut loc în sala mică a Primăriei Oradea, lansarea primei ediţii a Festivalului Naţional de Folk Oradea 2017, organizat de Uniunea Femeilor În data de 23 mai a avut loc în sala mică a Primăriei Oradea, lansarea primei ediţii a Festivalului Naţional de Folk Oradea 2017, organizat de Uniunea Femeilor Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Festival naţional de muzică folk la Oradea

Festival naţional de muzică folk la Oradea

Festival naţional de muzică folk la Oradea

În data de 23 mai a avut loc în sala mică a Primăriei Oradea, lansarea primei ediţii a Festivalului Naţional de Folk Oradea 2017, organizat de Uniunea Femeilor Bihor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Ţării Crişurilor, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT). La conferința de presă pe această temă au participat Ana Pop, preşedinta UFB, Mihaela Dindelegan, vicepreşedintă a UFB şi iniţiatoare a acestui proiect, Angela Lupşea, directorul Muzeului Cetăţii şi a oraşului Oradea, Mircea Jacan, directorul CJCPCT Bihor.

După o scurtă prezentare a iniţiativei culturale, Mihaela Dindelegan a expus conţinutul evenimentului, care se anunţă a fi unul deosebit de interesant pentru iubitorii de gen. Festivalul Naţional de Folk va avea loc în amfiteatrul din Cetatea Oradea, după următorul program:

1 iulie:

– Alexa Bercea şi Antonia Ganea, eleve la clasa prof. Dana Oprescu, Palatul Copiilor Oradea

– Alexandrina şi Florian Chelu (Oradea)

– Traian Cosma (Oradea)

– Octavian Bud (Satu Mare) şi Adina Hodişan (Oradea)

– Magda Puskas (Reghin)

– Vali Șerban (Alba Iulia)

– Ducu Bertzi & Friends (Bucureşti)

2 iulie:

– Nicolae Moranciu (Oradea)

– Sergiu Nica (Oradea)

– Raul Silaghi (Oradea)

– Călin Pop – Celelalte Cuvinte (Oradea)

– Liliana Ioniţă Budău (Oradea)

– Mircea Bodolan (Bucureşti)

– Victor Socaciu (Bucureşti)

Accesul publicului la spectacole va fi gratuit, evenimentul desfăşurându-se sub egida municipalităţii. Pe lângă spectacolele propriu-zise, a fost gândită o serie de activităţi conexe menite a întregi atmosfera de festival de la început de iulie: ateliere de creaţie pentru copii, cafenele artistice, lansări de carte şi un concurs de caricatură. De asemenea, în Cetate se vor desfăşura activităţi comerciale specifice, Angela Lupşea, directoarea Muzeului Cetăţii, exprimându-şi speranţa că dotările şi spaţiile acestui edificiu vor fi în măsură să mulţumească atât pretenţiile publicului orădean cât şi rafinamentul invitaţilor în festival, respectiv al turiştilor care vor fi prezenţi în acele zile în Oradea.
– See more at: http://oradea.ro/stiri-oradea/festival-national-de-folk-in-cetatea-oradea#sthash.Lbpg8Q47.dpuf

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus