Ambasadorul Republicii Moldova, în vizită la Consiliul Județean Bihor Reviewed by CD on . Aflat în vizită în județul Bihor, ambasadorul Republicii Moldova la București s-a întâlnit astăzi cu președintele Consiliului Județean Bihor. Excelența sa domnu Aflat în vizită în județul Bihor, ambasadorul Republicii Moldova la București s-a întâlnit astăzi cu președintele Consiliului Județean Bihor. Excelența sa domnu Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ambasadorul Republicii Moldova, în vizită la Consiliul Județean Bihor

Ambasadorul Republicii Moldova, în vizită la Consiliul Județean Bihor

Ambasadorul Republicii Moldova, în vizită la Consiliul Județean Bihor

Aflat în vizită în județul Bihor, ambasadorul Republicii Moldova la București s-a întâlnit astăzi cu președintele Consiliului Județean Bihor. Excelența sa domnul Mihai Gribincea vizitează mai multe județe în vederea evaluării legăturilor culturale și economice, participând la un eveniment de promovare a Republicii Moldova, găzduit de Camera de Comerț și Industrie Bihor. Județul nostru este a patra destinație în care Republica Moldova desfășoară asemenea acțiuni, menite să promoveze oportunitățile de afaceri oferite de Chișinău.
Președintele Consiliului Județean a confirmat interesul investitorilor din Bihor de a deschide înspre piața din Republica Moldova, considerând că parteneriatul strategic semnat între România și Republica Moldova ar trebui să capete accente mult mai practice. În acest moment România este abia pe locul șase, într-un top al investițiilor străine în Republica Moldova.
În planul schimburilor culturale dintre județul Bihor și Chișinău, părțile au căzut de acord că ele trebuie să fie mult mai strânse. În plan concret s-a discutat despre organizarea, la Filarmonica Oradea, a unui concert susținut de celebrul compozitor moldovean Eugen Doga. Maestrul, care împlinește 80 de ani în martie anul viitor, este un adevărat simbol al culturii moldovenești.
Tot în ceea ce privește schimburile culturale, Pásztor Sándor a propus, odată cu deschiderea Muzeului Țării Crișurilor, găzduirea unor expoziții propuse de artiști moldoveni iar la schimb posibilitatea ca producțiile artistice bihorene să poată fi cunoscute în Republica Moldova.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus