Adăpostul Grivei din Oradea și-a reluat activitatea Reviewed by CD on . Adăpostul Grivei din Oradea și-a reluat activitatea cu publicul începând de marți, 3 ianuarie 2023, după o întrerupere de aproximativ o lună și jumătate, timp î Adăpostul Grivei din Oradea și-a reluat activitatea cu publicul începând de marți, 3 ianuarie 2023, după o întrerupere de aproximativ o lună și jumătate, timp î Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Adăpostul Grivei din Oradea și-a reluat activitatea

Adăpostul Grivei din Oradea și-a reluat activitatea

Adăpostul Grivei din Oradea și-a reluat activitatea

Adăpostul Grivei din Oradea și-a reluat activitatea cu publicul începând de marți, 3 ianuarie 2023, după o întrerupere de aproximativ o lună și jumătate, timp în care Administrația Domeniului Public Oradea a derulat aici o serie de lucrări de modernizare. Scopul acestora a fost mărirea capacității spațiului de preluare și cazare a câinilor fără stăpân în urma protocolului privind colectarea din cele patru centre de pe raza județului Bihor (Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta).

Cele mai importante lucrări au vizat amenajarea zonei de preluare a câinilor care ajung în adăpost, care a fost împărțită în trei țarcuri izolatoare.

Țarcul 1 Izolator are în prezent 11 boxe în suprafață de 9 mp fiecare, față de 6 câte existau înainte. În Țarcul 2 izolator au fost construite 10 boxe în suprafață de 12,5 mp fiecare. De asemenea, a fost amenajat și un al treilea țarc izolator, în care au fost construite 9 boxe în suprafață de 3 mp fiecare.

„În această zonă sunt cazați câinii care ajung în Adăpost până la efectuarea procedurile de microcipare, deparazitare, vaccinare, sterilizare sau castrare. După efectuarea acestor operațiuni, câinii sunt repartizați, în funcție de talie, agresivitate, sex sau vârstă, în țarcurile din spate”, menționează Alexandru Sârbu, medicul veterinar al Adăpostului Grivei.

În toate țarcurile izolatoare s-a turnat beton, au fost montate rigole de scurgere în canalizare și s-au introdus cuști în fiecare boxă. Țarcurile au fost acoperite cu tablă și îngrădite astfel încât câinii să fie protejați de intemperii.

„De asemenea, au fost construite și montate cuști în toate cele 16 boxe din față, unde sunt adăpostiți câinii care se află sub tratament”, precizează Bogdan Nuțaș, administratorul Adăpostului Grivei.

Cât privește țarcurile din spate, acestea au fost reamenajate, astfel încât câinii să poată fi repartizați în funcție de talie și agresivitate. Astfel, dacă până la începerea lucrărilor, în spate existau 13 țarcuri, în prezent sunt disponibile 32 de țarcuri, în toate acestea fiind montate cuști noi.

Adăpostul Grivei are program cu publicul de luni până vineri, între orele 10-18, și sâmbătă, între orele 10-12. Adopții se fac în zilele de luni și joi, între orele 10-18, precum și sâmbătă, între orele 10-12, când are loc și un târg de adopții. Duminica și în zilele de sărbători legale, Adăpostul este închis.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus