A început montarea iluminatulului de sărbători în Oradea Reviewed by CD on . Din data de 5 noiembrie 2020, Primăria Oradea a început montarea instalațiilor specifice iluminatului de sărbători, pregătind astfel orașul pentru sărbătorile d Din data de 5 noiembrie 2020, Primăria Oradea a început montarea instalațiilor specifice iluminatului de sărbători, pregătind astfel orașul pentru sărbătorile d Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»A început montarea iluminatulului de sărbători în Oradea

A început montarea iluminatulului de sărbători în Oradea

A început montarea iluminatulului de sărbători în Oradea

Din data de 5 noiembrie 2020, Primăria Oradea a început montarea instalațiilor specifice iluminatului de sărbători, pregătind astfel orașul pentru sărbătorile de iarnă care se apropie.

Oradea va fi împodobită și în acest an cu aproximativ 14 km de ghirlande și peste 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Astfel că în acest an orașul va fi decorat cu panouri luminoase în formă de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, arcade luminoase, globulețe.

Iluminatul de sărbători va fi realizat pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, pe pietonal. În aceste zile deja au fost montate luminile în Piața Unirii, pod Sf. Ladislau, pe Pietonal și parcul 1 Decembrie.

Primele lumini vor fi aprinse pe clădirea Primăriei, Podul Sfântul Ladislau, în Piața Ferdinand și pe strada Republicii, restul luminilor aprinzându-se pe rând ulterior până la Crăciun. Iluminatul de sărbători va înfrumuseța orașul până la Bobotează.

Realizarea instalaţiilor electrice luminoase este asigurată de către firma SC Luxten Lighting Co SA în mod gratuit, conform contractului de concesiune. Pentru toate instalațiile luminoase sunt utilizate becuri LED, al căror consum de energie electrică este mult mai redus, respectiv cu circa 50% față de becurile normale, Anul trecut realizarea instalaţiilor electrice luminoase s-a ridicat la circa 500.000 de euro.

Cu toate că, din cauza pandemiei SARS-COV-2, în acest an nu se ține Târgul de Crăciun în Oradea, totuși în Piața Unirii se va monta bradul ecologic de 12 metri, care, împreună cu  instalaţiile de iluminat, va fi asigurat de asemenea de către firma SC Luxten Lighting Co SA, în mod gratuit.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus