10 proiecte europene finalizate în 2013 prin DMPFI Reviewed by CD on . Viceprimarul municipiului Mircea Mălan, alături de directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) din Primăria Oradea, Marius Moș, Viceprimarul municipiului Mircea Mălan, alături de directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) din Primăria Oradea, Marius Moș, Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»10 proiecte europene finalizate în 2013 prin DMPFI

10 proiecte europene finalizate în 2013 prin DMPFI

10 proiecte europene finalizate în 2013 prin DMPFI

Viceprimarul municipiului Mircea Mălan, alături de directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) din Primăria Oradea, Marius Moș, au prezentat raportul de activitate pe anul 2013 al acestei direcții. În anul 2013 au fost finalizate 10 proiecte, cu o valoare totală de 18,963,094 euro. Valoarea totală a proiectelor depuse spre finanțare în anul 2013 este de 13,6 milioane euro.

Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională a fost inființată în anul 2008, iar de atunci au fost finalizate 21 proiecte cu finanțare UE, în valoare de 27,7 milioane euro. Cu o valoare totală de 215,6 milioane euro a proiectelor aflate în implementare, Municipiul Oradea este cel de-al doilea oraș din România, după Iași, care a reușit să atragă cele mai multe fonduri nerambursabile.

Viceprimarul Mircea Mălan a explicat că pentru a obține această performanță este nevoie de o colaborare eficientă între structurile primăriei precum și de o corelare perfectă între proiectele finanțate UE și proiectele administrației locale: „Lucrurile bune pe care l-am făcut au fost rezultatele unui activități colective, iar la realizarea acestora au contribuit toate entitățile primăriei. Este evidentă disponibilitatea totală de a valorifica posibilitățile atragerii fondurilor pentru a realiza lucrări mari în Oradea, iar pentru aceasta este nevoie de o corelare perfectă între proiectele finanțate din fondurile UE precum și proiectele finanțate din fonduri locale”, a menționat viceprimarul.

Marius Moș a detaliat numeric activitatea DMPFI din anul trecut. Astfel, Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională a implementat 34 de proiecte, a transmis 15 dosare de achiziție, iar la finalul anului a avut în portofoliu un număr de 21 de proiecte finalizate, dintre care 10 au fost finalizate în anul 2013.

Valoarea totală a plăților efectuate a fost de 46,621,611.78 lei, iar valoarea rambursărilor încasate a fost de 45,030,248.61 lei. Cele mai importante proiecte finalizate în cursul anului trecut au fost: amenajarea și modernizarea Grădinii Zoologice, Centru de cercetare mecatronică a siguranței transportului public în comun de călători, Centru non-profit de susținere a afacerilor în județele Hajdu-Bihar și Bihor, Centrul euroregional de intervenție cardio-vasculară invazivă Viva Anima, reabilitarea și modernizarea Centrului de Cazare temporară nr. 1 etc.

Marius Moș a menționat că activitățile în cadrul direcției sunt permanente, la finalul anului 2013 membrii direcției lucrând deja la proiectele care vor fi depuse în cadrul sesiunii de proiecte 2014-2020, deoarece „sfârșitul unui proiect este începutul altuia”.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus