Ziua Oraşului Oradea va fi sărbătorită în data de 12 octombrie Reviewed by CD on . Oradea se pregăteşte să-şi îmbrace săptămâna viitoare, miercuri, 12 octombrie 2016, straiele de sărbătoare, pentru a marca alături de orădeni Ziua Oraşului Orad Oradea se pregăteşte să-şi îmbrace săptămâna viitoare, miercuri, 12 octombrie 2016, straiele de sărbătoare, pentru a marca alături de orădeni Ziua Oraşului Orad Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ziua Oraşului Oradea va fi sărbătorită în data de 12 octombrie

Ziua Oraşului Oradea va fi sărbătorită în data de 12 octombrie

Ziua Oraşului Oradea va fi sărbătorită în data de 12 octombrie

Oradea se pregăteşte să-şi îmbrace săptămâna viitoare, miercuri, 12 octombrie 2016, straiele de sărbătoare, pentru a marca alături de orădeni Ziua Oraşului Oradea.

Astfel, se va sărbători atât data de 12 octombrie 1918, dată la care s-a semnat declaraţia de independenţă a românilor din Transilvania, în casa avocatului Aurel Lazăr din Oradea, declaraţie care a stat la baza Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia, dar şi data de 12 octombrie 1944, când oraşul Oradea a fost eliberat de sub regimul horthyst, de către trupele române şi ruse, cu numai câteva zile înainte de eliberarea ultimului oraş românesc, Carei.

Pentru a comemora şi sărbători această zi importantă, va avea loc o şedinţă festivă a Consiliului Local, urmată de depuneri de coroane la Statuia Ostaşului Român şi la Casa Memorială Aurel Lazăr. Tot în prima parte a zilei se va desfăşura premierea elevilor orădeni şi a profesorilor coordonatori care au obţinut rezultate şcolare deosebite la olimpiade naţionale şi internaţionale.

De menţionat că retragerea cu torţe va avea loc duminică, 9 octombrie 2016, începând cu ora 19:30, pe următorul traseu: Parcul Traian – Strada Republicii (Pietonală) – Piaţa Regele Ferdinand – Piaţa Unirii (la scenă).

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus