Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual, marcată de polițiștii bihoreni Reviewed by CD on . Miercuri, 25 mai a.c., zi marcată la nivel mondial ca Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual, polițiștii de prevenire bihoreni au continua Miercuri, 25 mai a.c., zi marcată la nivel mondial ca Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual, polițiștii de prevenire bihoreni au continua Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual, marcată de polițiștii bihoreni

Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual, marcată de polițiștii bihoreni

Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual, marcată de polițiștii bihoreni

Miercuri, 25 mai a.c., zi marcată la nivel mondial ca Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual, polițiștii de prevenire bihoreni au continuat activitățile desfășurate în cadrul evenimentului național „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, cea de-a patra zi fiind dedicată prevenirii victimizării și a disparițiilor de minori.

Astfel, începând cu ora 10.00, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din municipiul Oradea, sub genericul „Să creionăm portretul copilului dispărut”, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o serie de activități informativ-preventive, despre principalele motive care îi determină pe minori să își părăsească familia sau centrele de ocrotire și despre riscurile la care se expun atunci când o fac, totul pentru a preveni plecarea voluntară a minorilor.

Activitățile pe tema prevenirii dispariției minorilor au continuat la ora 11.00, la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din municipiul Oradea.

Tematica prezentată a fost axată pe identificarea situaţiilor de risc în care se pot afla copiii şi luarea măsurilor de prevenire adecvate, pentru a evita victimizarea, pe importanţa conduitei preventive, dar și pe importanța implicării în activităţi preventive alături de poliţişti.

În cadrul activităților preventive, elevii au fost angrenați de polițiștii de prevenire bihoreni într-un concurs de eseuri și desene cu tema „De ce pleacă de acasă unii copii?”.

Astfel, elevii celor două școli participante au creat eseuri, desene, compuneri și colaje foto, prin intermediul cărora și-au transpus, cu talent, opiniile referitoare la motivele care i-ar determina pe minori să plece de acasă.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus