Testarea sirenelor de alarmare publică în Oradea Reviewed by CD on . Miercuri, 07 februarie, între orele 10.00 – 11.00, sirenele de alarmare publică vor fi acționate pentru a 2- a oară în acest an, în întreg județul. ncepând cu l Miercuri, 07 februarie, între orele 10.00 – 11.00, sirenele de alarmare publică vor fi acționate pentru a 2- a oară în acest an, în întreg județul. ncepând cu l Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Testarea sirenelor de alarmare publică în Oradea

Testarea sirenelor de alarmare publică în Oradea

Testarea sirenelor de alarmare publică în Oradea

Miercuri, 07 februarie, între orele 10.00 – 11.00, sirenele de alarmare publică vor fi acționate pentru a 2- a oară în acest an, în întreg județul.
ncepând cu luna august 2017, sirenele de alarmare publică din județ sunt acționate în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, exercițiile vizând atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală.

Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările transmise de către inspectoratul pentru situații de urgență și administrațiile publice locale.

Înștiințarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Conform legislației în vigoare privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, semnalele de alarmare a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt : alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.

Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus