Street Food Festival revine la Oradea
Pornind de la succesul mare de anul trecut, în perioada 18 – 21 mai, cea mai gustoasă experienţă din România revine la Oradea pentru a doua oară: Street Food Festival, o inițiativă lansată de agenția clujeană Why Not Us. Acesta va așeza municipiul Oradea din nou pe harta celor mai importante festivaluri de street-food din lume, sub recomandarea lui Chef Foa, care va fi și în acest an imaginea festivalului.
Detalii legate de festival, care este susținut de către Primăria Oradea prin Asociația de Promovare a Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), au fost prezentate de către organizatorii evenimentului azi, 16 mai, în cadrul unei conferințe de presă.
Prezent la conferință, viceprimarul municipiului, dl. Florin Birta a declarat: „Vreau să le mulțumesc organizatorilor că au început în Oradea turneul de 9 orașe din țară, asta înseamnă că Street Food Festival care s-a desfășurat anul trecut în Oradea a fost un real succes. Eu mă bucur că suntem la a doua ediție pentru că așa cum am observat și anul trecut, este un altfel de eveniment și este bine că am reușit să includem Oradea pe harta orașelor în care se desfășoară acest festival. Față de anul trecut evenimentul a crescut cu peste 50%, astfel că dacă anul trecut au fost 28 de expozanți, anul acesta vom avea 45, dintre care 9 sunt din Oradea. Asta reprezintă mult pentru noi și înseamnă că acest segment va crește din ce în ce mai mult în orașul nostru. Ca o premieră pentru acest festival, vă anunțăm că mâine de la ora 15 va avea loc a caravană a food-truck-urilor pe relația Nufărului – până în Piața Unirii, în cadrul căreia va fi o prezentare prin oraș a acestui festival”, a declarat Florin Birta.
Asemănător ediției anterioare, Street Food Festivalul din Oradea va aduce în fața orădenilor produse delicioase din bucătăria românească și internațională, diverse sortimente de bere artizanală, cocktailuri creative și vinuri alese, muzică de calitate a trupelor de jazz, blues și world music din România și străinătate, precum și Cinema Outdoor, Kids Zone, respectiv activități interactive.
„Street Food Festival va aduce la Oradea cea mai delicioasă mâncare, numai bună de a fi servită pe stradă. Ca și noutăți în acest an vom avea specialități din Italia, atât paste italienești cât și paste tradiționale românești cu mac și nucă, pizza napoletană, vafe, gofri, sau fresh cu sucuri naturale sau smothie, iar de la producătorii românești vor putea fi cumpărate brânzeturi, etc. Totodată, pe lângă mâncare, orădenii se vor putea bucura de spectacolele organizate în fiecare seară în Piața Unirii.”, a declarat Călin Câmpean, Comercial Manager Street Food Festival.
Conceptul Festivalului Street Food în sine se bazează pe o experiență inedită ce aduce an de an cei mai buni vendori alături de marii producători de specialități culinare și, evident, pasionații de gastronomie. Astfel, din 18 mai timp de 4 zile în Oradea vor sta la dispoziția publicului orădean 45 de expozanți care vor oferi tuturor celor care iubesc culisele mâncării o experiență cu adevărat gustoasă și în același timp educativă.
Festivalul va fi inaugurat joi, 18 mai ora 12.00, urmând ca joi și vineri să fie deschis între orele 12.00 – 23.00, iar sâmbătă și duminică între 10.00 și 23.00.
Pe toată durata festivalului, circulaţia rutieră de la intersecția Piața Unirii cu str. Primăriei (după liniile de tramvai) și până la strada Iuliu Maniu va fi oprită, carosabilul din Piața Unirii fiind în această perioadă ocupat de comercianți și restaurante mobile.
„Este foarte important să anunțăm cetățenii orașului nostru, că începând de mâine, 17 mai, ora 8.30 până în data de 22 mai, ora 12 se va închide circulația în Piața Unirii pentru a asigura condiții cât mai bune și pentru a asigura spațiul necesar acestui eveniment”, a adăugat viceprimarul Birta.
Caravana Street Food Festival a debutat în 2016 la Cluj-Napoca unde peste 50.000 de gurmanzi au încercat rețetele chefilor prezenți. Au urmat apoi orașele Iași, Oradea și ediția specială de Crăciun care au adus în perimetrul festivalului alte câteva zeci de mii de pofticioși și sute de rețete și bunătăți de luat acasă. Burgerii savuroși, deserturile colorate și tradiționalele sandwich-uri reprezentative pentru fenomenul street-food s-au alăturat mâncării cu specific mexican, mediteranean, românesc, maghiar sau italian și au creat împreună o poveste delicioasă care merită spusă mai departe.
,,Mulțumim administrației locale pentru susținerea și implicarea în organizarea acestui festival. Ne dorim să realizăm un eveniment cât mai prietenos, mai ales că am descoperit aici un public foarte primitor. După Street Food din Oradea, festivalul va pune la încercare apetitul celor din Iași, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Brașov, Alba-Iulia, Timișoara și Bacău în perioada mai – septembrie 2017 cu sute de rețete delicioase din întreaga lume”, a adăugat Constantin Covaliu, General Manager Street Food Festival.