Protocol de colaborare între Primăria Oradea și Consiliul Județean pentru Aeroportul Oradea Reviewed by CD on . Consilierii locali au aprobat semnarea unui protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea. Protocolul prevede sprijinirea Consiliului Consilierii locali au aprobat semnarea unui protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea. Protocolul prevede sprijinirea Consiliului Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Protocol de colaborare între Primăria Oradea și Consiliul Județean pentru Aeroportul Oradea

Protocol de colaborare între Primăria Oradea și Consiliul Județean pentru Aeroportul Oradea

Protocol de colaborare între Primăria Oradea și Consiliul Județean pentru Aeroportul Oradea

Consilierii locali au aprobat semnarea unui protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea. Protocolul prevede sprijinirea Consiliului Județean de către Primăria Oradea în demersul de înființare a unor curse aeriene noi cu plecare de pe Aeroportul din Oradea, prin acordarea unor sume cu titluri de transferuri din bugetul local, în cuantum de 20 % din valoarea compensațiilor lunare acordate de județul Bihor operatorilor aerieni.

În prezent, de pe Aeroportul Oradea sunt operate doar curse regulate interne pe ruta Oradea- București, însă dezvoltarea economică de care se bucură orașul precum și potențialul turistic al acestuia necesită și efectuarea unor curse externe, internaționale.

Primul pas în realizarea acestui obiectiv s-a realizat în anul 2012, când s-a obținut titlul de aeroport internațional, care atestă posibilitatea unor circuite funcționale de procesare a pasagerilor și conferă posibilitatea de a opera zboruri internaționale.

Aeroportul din Oradea trebuie însă adaptat noilor cerințe pentru a crea posibilitatea prestării unor servicii aeroportuare complete cu un înalt nivel calitativ.

Pentru a răspunde acestor cerințe, Consiliul Județean a semnat în luna februarie 2014 contractul de finanțare nerambursabilă din fonduri UE pentru modernizarea aeroportului, investiție în cadrul căreia se are în vedere refacerea și extinderea pistei existente și a bretelelor de acces la aceasta, realizarea unei platforme de îmbarcare-debarcare care să poată asigura staționarea a șase aeronave și a unui sistem de balizaj luminos ultraperformant.

Etapa următoare o reprezintă promovarea unor curse noi de pasageri prin atragerea de operatori aerieni internaționali. În vederea asigurării condițiilor optime de operare și a continuității serviciilor prestate de către operatori, se impune asigurarea unor compensații financiare raportate la numărul de pasageri pentru primii ani de funcționare.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus