Primăria Oradea va reabilita clădirea Colegiului Național „Mihai Eminescu” Reviewed by CD on . În ședința Consiliului Local de azi,15 februarie a fost aprobat proiectul de reabilitare a Colegiului Național Mihai Eminescu. "După cum știți, până anul trecut În ședința Consiliului Local de azi,15 februarie a fost aprobat proiectul de reabilitare a Colegiului Național Mihai Eminescu. "După cum știți, până anul trecut Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Primăria Oradea va reabilita clădirea Colegiului Național „Mihai Eminescu”

Primăria Oradea va reabilita clădirea Colegiului Național „Mihai Eminescu”

Primăria Oradea va reabilita clădirea Colegiului Național „Mihai Eminescu”

În ședința Consiliului Local de azi,15 februarie a fost aprobat proiectul de reabilitare a Colegiului Național Mihai Eminescu.

„După cum știți, până anul trecut nu am putut interveni la această clădire, având în vedere litigiile care au avut loc în ultimii ani și care au ținut o bună perioadă imobilul blocat. Cum edificiul are 300 de ani, starea lui este necorespunzătoare și necesită reabilitări totale. În această situație, am finalizat un studiu de fezabilitate care cuprinde reabilitarea totală exterioară, respectiv fundații, acoperiș, dar și interiorul și dotările corespunzătoare clădirii Liceului Mihai Eminescu. Astfel, se va interveni pe partea de arhitectură, de la desfacerea tencuielilor și refacerea acestora până la refacerea ornamentelor de pe toată fațada, realizarea iluminatului arhitectural, refacerea tâmplăriilor degradate”, a spus primarul Ilie Bolojan în cadrul conferinței de presă din 14 februarie.

Valoarea totală a investiției este de 27.547.351 lei fără TVA, din care construcții și montaj reprezintă 21.590.721 lei fără TVA. Durata de realizare a lucrărilor este de 2 ani.

La acoperiș va fi înlocuită șarpanta și se va verifica starea tehnică a învelitorii. Totodată, se va izola podul, se vor ignifuga elementele de șarpantă, iar în pod se va realiza un perete antifoc.

„În interior, toate intervențiile neavizate făcute de-a lungul anilor vor fi înlăturate, după care se va trece la refacerea finisajelor originale. De asemenea va fi amenajată o sală de prezentare a istoricului clădirii”, a precizat primarul Ilie Bolojan.

Se va avea apoi în vedere curățarea, revopsirea, completarea unde va fi cazul, dar și stabilizarea elementelor de feronerie din interior: ușițele de vizitare metalice ale coșurilor de fum și balustradele metalice din interiorul clădirii.

Un alt domeniu de intervenție îl reprezintă instalațiile electrice, sanitare și de încălzire prin înlocuirea tuturor branșamentelor, modernizarea instalațiilor sanitare și prin realizarea unei noi instalații electrice.

Vor fi refăcute toate elementele de împrejmuire a clădirii, inclusiv gardurile de protecție la terenurile de sport.

Amenajările peisagistice ale curților interioare vor avea în vedere: pavajele exterioare, trotuarul din jurul clădirii, amenajarea spațiului verde, reabilitarea terenului de baschet, a terenului de sport, asigurarea accesului și a circulației pentru persoanele cu dizabilități.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus