Consiliul Local Oradea a aprobat achiziția a 20 de tramvaie noi Reviewed by CD on . În ședința Consiliului Local de azi, 15 februarie au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru achiziția a 20 de tramvaie noi, destinate transortului u În ședința Consiliului Local de azi, 15 februarie au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru achiziția a 20 de tramvaie noi, destinate transortului u Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Consiliul Local Oradea a aprobat achiziția a 20 de tramvaie noi

Consiliul Local Oradea a aprobat achiziția a 20 de tramvaie noi

Consiliul Local Oradea a aprobat achiziția a 20 de tramvaie noi

În ședința Consiliului Local de azi, 15 februarie au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru achiziția a 20 de tramvaie noi, destinate transortului urban de călători. Totodată, a fost aprobat studiul de oportunitate privind modernizarea parcului de tramvaie din Municipiul Oradea.

„Ne propunem să achiziționăm 20 de tramvaie noi, dintre care 10 în mod cert, pentru care avem contractul pe bani europeni, iar alte 10 în funcție de oportunitățile de finanțare care vor apărea anul viitor. Valoarea estimată a unui astfel de tramvai este de 1,6 milioane euro plus TVA. Primul lot de tramvaie va fi livrat în termen de 15 luni de la semnarea contractului, iar cel de-al doilea lot printr-un contract subsecvent primului, în 12 luni de la semnarea celui de-al doilea contract. Va fi o licitație publică, la care vor putea participa toți producătorii de tramvaie, respectând desigur condițiile tehnice stabilite de cei de la OTL. Se dorește achiziționarea unui tramvai lung de 26-28 metri, cu podeaua joasă, dotat cu instalații de validare, cu instalaţie de încălzire, cu rampe și spațiu special pentru persoanele cu dizabilități”, a spus primarul Ilie Bolojan în cadrul conferinței de presă din 14 februarie.

Valoarea totală a achiziției publice va fi de 32 milioane euro (fără TVA), adică 148.905.600 lei (fără TVA).

Achiziţia va presupune livrarea în două etape (10 tramvaie în etapa I și 10 tramvaie în etapa II).

Durata de realizare a investiției este de 48 de luni.

Sursa de finanțare este Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, prioritatea de investiţii 4.1 – Mobilitate urbană durabilă.

Municipiul Oradea are alocată suma de 29,36 mil. euro (81,22% din cei 36,14 mil. euro alocați prin Axa 4 a POR). O evaluare intermediară a implementării proiectelor pe Axa 4 va avea loc la sfârșitul anului 2019, iar dacă Oradea va avea o absorbție pe Axa 4 peste media din țară, atunci alocarea va fi suplimentată.

Municipiul Oradea se obligă să achiziționeze minimum 10 tramvaie, iar restul tramvaielor vor fi achizitionate în funcție de disponibilitatea sursei de finanțare.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus