Parcul Industrial IV Oradea se extinde cu 27 de hectare Reviewed by CD on . Parcul Industrial Eurobusiness IV din Oradea se extinde și devine tot mai atractiv pentru investitori. În acest sens, municipalitatea va achiziționa un teren de Parcul Industrial Eurobusiness IV din Oradea se extinde și devine tot mai atractiv pentru investitori. În acest sens, municipalitatea va achiziționa un teren de Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Parcul Industrial IV Oradea se extinde cu 27 de hectare

Parcul Industrial IV Oradea se extinde cu 27 de hectare

Parcul Industrial IV Oradea se extinde cu 27 de hectare

Parcul Industrial Eurobusiness IV din Oradea se extinde și devine tot mai atractiv pentru investitori. În acest sens, municipalitatea va achiziționa un teren de peste 27 de hectare de la Parohia Ortodoxă Română Nufărul.

„Dacă lunile trecute am anunțat o investiție de peste 100 de milioane de euro în Parcul Industrial I, acum suntem în discuții cu un nou investitor, în Oradea, și avem o scrisoare de intenție. Urmează ca după achiziționarea terenului să intrăm în negocieri directe, fiind vorba despre o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro. Este important pentru noi ca în această perioadă să avem terenuri disponibile pentru a le pune la dispoziția investitorilor, pentru că ne aflăm într-o perioadă bună de atragere a acestora și trebuie să profităm de acest aspect”, a precizat primarul Florin Birta.

Achiziția de 27 de hectare de teren pe care municipiul Oradea o va face de la Parohia Ortodoxă Română Nufărul va duce la extinderea Parcului Industrial IV, acesta având în prezent o suprafață de aproximativ 6 hectare.

„Suntem în partea de evaluare a procedurii de introducere a rețelelor de utilități, plus construcția de drumuri în această zonă. Terenul Parohiei Ortodoxe Nufărul este mărginit de noul drum de legătură dintre Oradea și Sântandrei, drumul de legătură dintre Oradea și autostradă, plus se va intersecta cu drumul expres Oradea – Arad. Este un teren foarte important, care va avea acces la toate căile rutiere care se vor construi în zonă”, a mai punctat primarul Florin Birta.

Prețul terenului este de 20 euro/metru pătrat, ceea ce înseamnă o valoare totală de 5.4 milioane de euro, care va fi plătită în 3 ani.

Prima tranșă de 1.8 milioane de euro va fi achitată în termen de 15 zile de la semnarea contractului, a doua tranșă până cel târziu în data de 15 septembrie 2023, iar a treia tranșă până cel târziu în data de 15 septembrie 2024.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus