Maraton de filme în week-end, la TIFF Oradea Reviewed by CD on . Caravana filmelor TIFF ajunge, în acest weekend, la Oradea. Între 2 și 4 septembrie, în 5 locații din oraș, cinefilii se pot bucura de un maraton cinematografic Caravana filmelor TIFF ajunge, în acest weekend, la Oradea. Între 2 și 4 septembrie, în 5 locații din oraș, cinefilii se pot bucura de un maraton cinematografic Rating: 0
Ești aici: Acasă » Cultură»Maraton de filme în week-end, la TIFF Oradea

Maraton de filme în week-end, la TIFF Oradea

Maraton de filme în week-end, la TIFF Oradea

Caravana filmelor TIFF ajunge, în acest weekend, la Oradea. Între 2 și 4 septembrie, în 5 locații din oraș, cinefilii se pot bucura de un maraton cinematografic.

Peste 30 de titluri sunt incluse în programul celei de-a 5-a ediții a TIFF Oradea. Orădenii au ocazia să urmărească filme premiate la cele mai prestigioase festivaluri și să descopere în premieră cine-concertele pregătite de organizatori special pentru acest eveniment.

Evenimentele sunt organizate în Piața Unirii, la Teatrul Regina Maria, Filarmonică și Palatul Baroc, precum și la Sinagoga Neologă Sion.

Proiecția de deschidere se va desfășura în Piața Unirii, pe muzica cvartetului de la Espressione, care va interpreta un repertoriu inspirat din coloana sonoră a filmului distins cu şapte premii Cesar.

Programul complet şi biletele sunt disponibile pe tiff.eventbook.ro.

Pe lista cineaștilor care au confirmat prezența la această ediție se află actorii Șerban Lazarovici și Marius Boboc, care vor sta de vorbă cu publicul după proiecția „Metronom” – debutul lui Alexandru Belc, recent premiat la Cannes. La rândul său, actorul Bogdan Farcaș va intra în dialog cu spectatorii invitați să urmărească „Imaculat” (r. Monica Stan și George Chiper-Lillemark), un film despre inocența pierdută, distins cu trei premii la Veneția. Actrița Isabela Neamțu vine la Oradea cu „Anul pierdut 1986″, debutul regizoarei Ligia Ciornei, despre româncele obligate să recurgă la avort ilegal, după dezastrul de la Cernobîl.

Pentru fanii filmelor documentare, TIFF a inclus în programul de la Oradea o întâlnire cu regizorul Sebastian Mihăilescu, prezent la festival alături de Dan Hudici – unul dintre protagoniștii multi-premiatului „Pentru mine tu ești Ceaușescu”.

Fiecare dintre cele 11 titluri autohtone se va bucura de o unică proiecție la TIFF Oradea.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus