Oradea în topul Forbes Reviewed by CD on . Oradea este pe locul 5 în topul celor mai bune oraşe pentru afaceri din România în 2014, potrivit Forbes. Top 10 arata astfel: 1 - Bucureşti, 2 - Timişoara, 3 - Oradea este pe locul 5 în topul celor mai bune oraşe pentru afaceri din România în 2014, potrivit Forbes. Top 10 arata astfel: 1 - Bucureşti, 2 - Timişoara, 3 - Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Oradea în topul Forbes

Oradea în topul Forbes

Oradea în topul Forbes

Oradea este pe locul 5 în topul celor mai bune oraşe pentru afaceri din România în 2014, potrivit Forbes.

Top 10 arata astfel: 1 – Bucureşti, 2 – Timişoara, 3 – Cluj-Napoca, 4 -Ploieşti, 5 – Oradea, 6 – Constanţa, 7 – Sibiu, 8 – Braşov, 9 – Piteşti, 10 – Arad.

Şase din cele zece oraşe sunt din Ardeal.

Bucureștiul, oraș care generează 20% din Produsul Intern Brut al României, este cel mai bun oraș pentru afaceri din România. Importanța economică a Capitalei – concentrează 24% din comercianții activi în România și 21% din totalul salariaților la nivel național – este unul dintre lucrurile care au contat în stabilirea ierarhiei finale. În general, Bucureștiul se clasează pe primul loc la majoritatea criteriilor luate în considerare pentru stabilirea topului. Cinci dintre acestea sunt cantitative (PIB-ul regional, PIB-ul pe cap de locuitor, câștigul salarial mediu net, șomajul și investițiile străine), în timp ce alte cinci – mai degrabă calitative, dar cu influență puternică asupra mediului de afaceri (existența infrastructurii – acces la autostradă, șosea de centură, port, aeroport), stoc rezidențial, poli de business (clădiri de birouri, spații logistice și industriale), facilități educaționale cu impact în piața muncii (școli profesionale, universități) și deschiderea autorităților locale față de investitori.

Fiecare criteriu a contat în proporție de 10% în stabilirea clasamentului final. Trebuie spus că niciun oraș nu a obținut punctajul maxim, fiecare dintre ele fiind deficitar la un capitol sau altul.

În cazul orașelor reședință de județ, în afara Capitalei, punctajul a fost ponderat, pentru criteriile cantitative, prin raportare la Timișoara, orașul situat pe poziția secundă în top, dar și cea mai importantă urbe din regiunea de dezvoltare Vest, a doua ca importanță după București-Ilfov.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus